Kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen esitti keskiviikkona kaupunginvaltuuston kokouksessa terveysasemien ulkoistamiskokeilun hylkäämistä. Vastaavan esityksen teki aiemmin sosiaali- ja terveyslautakunnassa jäsenenä oleva varavaltuutettu Aleksi Niskanen.


Terveysasemapalvelut ovat kaupungin keskeinen kuntalaisille tarjottava palvelu, joka tulisi perussuomalaisten mielestä edelleenkin säilyttää julkisena palveluna. Yksityisillä terveyspalveluiden tarjoajilla on jo oma roolinsa terveyspalveluiden tarjoamisessa. Helsinki aloitti viime vuonna palvelusetelien myöntämisen perusterveydenhuollon terveysasemapalveluihin ja palvelusetelin käyttöä voidaan tarvittaessa lisätä.

Kaupunginvaltuuston suuri enemmistö kuitenkin äänesti terveysasemien ulkoistuskokeilun puolesta ja kokeilu hyväksyttiin äänin jaa 56 – ei 5 – tyhjä 23 – poissa 1.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä suhtautuu yksityistämiseen edelleen kriittisesti. Perussuomalaiset katsoo, että julkisten palveluiden kehittäminen ja laatuun panostaminen on huomattavasti järkevämpää sekä kustannustehokkaampaa kuin palvelujen yksityistäminen.

SUOMEN UUTISET