Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei lämpene Helsingin kaupunginvaltuutettu Pilvi Torstin (sd.) ehdotukselle, jonka mukaan Helsingin tulisi perustaa omat terveysasemien sisällä toimivat yksikkönsä eri kieliryhmille.

– Sosialidemokraatit voisivat täsmentää, onko heidän virallinen kantansa se, että vähemmistöille pitää järjestää omat, segregoidut ja karvalakkikansalta suljetut sotepalvelut. Kaupunkilaisia varmasti kiinnostaa kuulla tämä jo ennen seuraavia kunnallisvaaleja, itsekin Helsingin kaupunginvaltuustossa istuva Jussi Halla-aho toteaa.

Poliitinen korrektius estää keskustelun

Halla-aho huomauttaa, että somalien yliedustus koronatartunnan saaneiden joukossa on yleinen eurooppalainen ilmiö.

– Suomessa on totuttuun tapaan oltu ihmeissään siitä, että maamme ei olekaan erityistapaus, vaan se, mikä tapahtuu muualla, tapahtuu myös meillä. Asian tiimoilta käyty keskustelu on osoittanut hyvin, miten poliittinen korrektius vaikeuttaa ongelmista puhumista ja niiden ratkaisemista. Suomi ei monista muista maista, mm. Britanniasta, poiketen harrasta etnistä tilastointia. Äidinkielen perusteella meillä saa tilastoida, ja tästä johtuen koronatartuntojenkin yhteydessä puhutaan ”somalinkielisistä”, kun oikeasti tarkoitetaan ”somaleja”.

– Somalit siis redusoidaan kielivähemmistöksi, ja sitten päästäänkin sellaiseen nerokkaaseen argumenttiin, että ei kieli voi altistaa tartunnalle. Tietenkään tilanne ei johdu kielestä.

Somaleista tullut pyhiä lehmiä

Halla-ahon mukaan syy löytyy todennäköisemmin elämäntavoista ja asenteista.

– Valtavat perheet, jatkuva sukulointi, kyläily ja suurissa joukoissa hengailu kauppakeskuksissa altistavat tartunnoille. Välinpitämättömyys ohjeistuksia kohtaan, taikausko ja fatalismi altistavat tartunnoille, Halla-aho listaa Facebookissa.

– Ikävä kyllä monikulttuurisessa Suomessa somalit ovat toteemeja ja pyhiä lehmiä. Mikään heitä koskettava ongelma ei johdu heistä itsestään. Kaikki on jonkun muun eli suomalaisten syytä. Yliedustus rikostilastoissa on suomalaisten syytä. Surkea työllistyminen on suomalaisten syytä. Heikko yleinen terveystilanne on suomalaisten syytä. Huono koulumenestys on suomalaisten syytä. Koronatartunnat ovat suomalaisten syytä, kun ei ole tiedotettu riittävästi somalin kielellä.

Halla-aho kirjoittaa, että ”suomalaisten itseruoskinta voi olla tyydyttävää, mutta ongelmia sillä ei kyllä ratkaista.”

– Tosiasioiden tunnustaminen on ongelmanratkaisun alku.

SUOMEN UUTISET