

LEHTIKUVA
Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä pitää lähijunien työnseisausta ja ylioppilaskirjoituksia erittäin huonona yhdistelmänä: “Miksi hallitus ei siirtänyt mielenilmausta?”
Pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne on lähes kokonaan peruttu tänään torstaina ja huomenna perjantaina Rautatiealan Unionin mielenilmauksen vuoksi. Molempina päivinä järjestetään ylioppilaskirjoituksia. Perussuomalaisten valtuustoryhmä ihmettelee, miksi hallitus ei pyrkinyt siirtämään mielenilmausta ylioppilaskirjoitusten jälkeiseen aikaan.
Tänään torstaina järjestetään vieraan kielen lyhyen oppimäärän koe, huomenna perjantaina äidinkielen ja kirjallisuuden kirjoitustaidon koe. Monet työntekijät voivat jäädä etätöihin ja muut toisen asteen opiskelijat etäkouluun, mutta vastaavaa mahdollisuutta ei ylioppilaskirjoituksiin osallistujilla ole.
– Abeja yritettiin suojella omaehtoisella karanteenilla, mutta nyt he joutuvat matkustamaan ylioppilaskokeisiin täpötäysissä busseissa, perussuomalaisten helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Nuutti Hyttinen huomauttaa.
Turvaväleistä ei busseissa ole tietoakaan
VR:n internet-sivujen mukaan lähijunissa kulkee päivittäin yli 200 000 matkustajaa. Vaikka päivittäiset matkustajamäärät ovatkin koronaepidemian takia pienentyneet, nyt ne, joilla ei joukkoliikenteessä matkustamiselle vaihtoehtoa ole, joutuvat pakkautumaan busseihin.
– Matkustin itse tänä aamuna jokerilinjan 560-bussilla, joka oli lähes täynnä. Turvaväleistä bussissa ei ollut tietoakaan, eivätkä läheskään kaikki matkustajat käyttäneet kasvomaskia. Kun tämän viikon jälkeen ylioppilaskirjoituksissa on vielä yhdeksän koepäivää, ei voi kuin ihmetellä, miksi hallitus ei reagoinut tilanteeseen ja pyrkinyt siirtämään mielenilmausta ylioppilaskirjoitusten jälkeiseen aikaan, Hyttinen pohtii.
Joukkoliikenteen matkustajien turvallisuus retuperällä
HSL-liikenteessä maskipakon käyttöönottoa viivyteltiin kuukausikaupalla. Hyttisen mielestä on älytöntä, että hallitus sulkee ravintolat sekä harrastus- ja liikuntapaikat, mutta samaan aikaan joukkoliikenteen matkustajien turvallisuus on ollut täysin retuperällä.
– Kysyin edellisellä valtuuston kyselytunnilla 3.3. maskipakon käyttöönotosta joukkoliikenteessä, ja sain ympäripyöreän vastauksen siitä, että se ei olisi lain mukaan mahdollista. Reilua viikkoa myöhemmin, 13.3., maskipakko kuitenkin julistettiin käyttöön, mutta käytännössä sitä ei valvota. Laki ei tällä välin muuttunut, Hyttinen kertoo.
Miksi koulun alkamisaikoja ei porrasteta?
Hallituksen toimet koronatartuntojen leviämisen estämiseksi tuntuvat kovin epäloogisilta. Hallitukselle tuntuu olevan itseisarvo kyykyttää ravintola- ja liikunta-alan yrittäjiä ja sulkea heidän yrityksensä, vaikka ei olisi minkäänlaista näyttöä tartuntojen leviämisestä niiden kautta. Samaan aikaan peruskoulun lähiopetuksesta on tullut hallitukselle jonkinlainen pyhä asia, vaikka alle 16-vuotiaille ei ole rokotteita.
– Mitä nuoremmista lapsista on kyse, sitä epätodennäköisempää on, että ohjeistuksia turvaväleistä ja vastaavasta osataan noudattaa. Samoissa perheissä on usein toisella asteella opiskelevia lapsia, ja joku perheenjäsenistä saattaa kuulua riskiryhmään. Hallituksen pitäisi katsoa tässä asiassa peiliin ja kysyä, kuinka tartuntojen leviämistä pystyttäisiin tehokkaimmin välttämään. Miksi esimerkiksi koulun alkamisaikoja ei porrasteta niin, etteivät koululaiset joudu matkustamaan ruuhkaisimmilla bussivuoroilla työmatkalaisten seassa? Hyttinen kysyy.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- lähijunaliikenne turvavälit työnseisaus Rautatiealan Unioni Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä koronatartunnat linja-auto Kasvomaskit koronarajoitukset julkinen liikenne bussit ylioppilaskirjoitukset mielenilmaus Joukkoliikenne Nuutti Hyttinen
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Liikkuvalle väestölle vaaditaan ympärivuotista hätämajoitusta Helsinkiin – “Rahat suunnattava kotimaisille avuntarvitsijoille, ei maailmanparantamiseen”

Pormestariehdokas Jussi Halla-aho: Helsinkiin syytä julistaa asumisen hintahätätila ja maahanmuuttohätätila – ”Vaikuttavat tavallisten ihmisten turvallisuuteen ja kunnan talouteen”

Espoon maahanmuuttajataustaiset asukkaat käyttävät paljon kalliita palveluja, mutta maksavat puolet vähemmän kuntaveroa kuin kantasuomalaiset – kaupunginjohtajakin huolestui maahanmuuton kuluista

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä vaatii vastuunkantoa virheistä Malmin lentokenttään liittyvissä asioissa: “Käsittämätöntä huolimattomuutta”

Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä: Ilmastopäästöjen valikoiva huomioiminen rakentamisessa on epärehellistä viherpesua
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.

Kun mitta tulee täyteen: Rikollisjengien terrorille pantiin kertakaikkinen piste – El Salvadorin kansalaisten turvallisuudentunne oli aiemmin pohjamudissa, tänään parempi kuin sveitsiläisillä
El Salvadorin itsevaltainen presidentti lopetti kovalla kädellä maata terrorisoivien rikollisjengien mielivallan. Kansa ja yrityselämä kiittävät mutta arvostelijoitakin riittää. Yhtä kaikki El Slavador on tänään kansalaisten mielestä yksi maailman turvalllisimmista maista.