Varavaltuutettu ja kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Nuutti Hyttinen (ps.) siirtyi keskiviikkoillan Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa varavaltuutetusta varsinaiseksi valtuutetuksi Sampo Terhon (sin.) muutettua pois Helsingistä. Samalla perussuomalaisten valtuustoryhmän koko kasvoi takaisin kuuteen valtuutettuun.

Ensimmäiseksi varavaltuutetuksi Nuutti Hyttisen tilalle nousee Juhani Strandén. Perussuomalaiset saivat takaisin Helsingissä viimeisenkin sinisille menettämänsä paikan, toinen sinisille menetetty paikka palautui jo aiemmin Jussi Niinistön siirryttyä Kannuksen kaupunginjohtajaksi. Niinistön tilalle valtuustoon nousi perussuomalaisten Matias Turkkila.

– Perussuomalaisten valtuustoryhmä on siis jälleen täysilukuinen siniseen tulevaisuuteen loikanneiden Sampo Terhon ja Jussi Niinistön muutettua pois Helsingistä. Voitaneen todeta, että myös Helsingin osalta sininen tulevaisuus on nyt sininen menneisyys, tuore kaupunginvaltuutettu Hyttinen kommentoi asiaa.

Perussuomalaisten kannatus vahvistui entisestään

Samaan aikaan perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvuaan. Torstaiaamuna julkaistussa HS-gallupissa puolue vahvisti asemiaan maan suurimpana puolueena. Gallupkannatus nousi 0,4 prosenttiyksiköllä ja SDP:n kannatuksen laskettua ero toiseksi suurimpaan puolueeseen on jo yksi kokonainen prosenttiyksikkö. Myös toiseksi suurimman oppositiopuolueen kannatus laski. Ero perussuomalaisten ja kokoomuksen välillä on nyt peräti 5,5 prosenttiyksikköä.

– Perussuomalaiset lähtee kuntavaaleihin Helsingissä vahvalla kokoonpanolla. Puolueella on täysi lista ja pormestariehdokkaana viime eduskuntavaaleissa ennätykselliset 30 596 ääntä saanut puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Perussuomalaisten linja on selkeä: kannatamme Malmin lentokentän säilyttämistä ja ajamme tavallisen, työtätekevän ja veroja maksavan helsinkiläisen asiaa.

– Näissä vaaleissa maatamme ja kaupunkiamme kurjistavalle vihervasemmistolaiselle politiikalle on vain yksi uskottava vaihtoehto, ja se on perussuomalaiset, Hyttinen linjaa.

Suomen Uutiset