Perussuomalaisten Helsingin valtuustoryhmä jätti keskiviikkona ryhmäaloitteen, jossa se vaatii Helsingin kaupungilta ripeitä toimenpiteitä kaupungin alueella olevien taksiasemien ja -alueiden rauhoittamiseksi.

Esimerkiksi asema-aukion taksialueelle kerääntyvien autojen epämääräiset kuljettajat aiheuttavat pelkoa asiakkaissa ja jopa väkivallantekoja kuljettajien kesken. Tilanne on myös erittäin epäsuotuisa Helsingin maineen kannalta kaupungissa vierailevien ihmisten näkökulmasta.

– Kaupungin on syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen ja ryhtyä suitsimaan näitä taksibasaareita, ennen kuin siellä pääsee joku hengestään, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Raatikainen.

Turvallisuus edellä

Lentokentän ja sataman kilpailutuksella tilanne saatiin näiden alueilla rauhoittumaan ja perussuomalaiset esittävätkin, että kaupunki selvittää, olisiko vastaavanlainen mahdollista myös kaupungin alueella.

– Helsingin kaupungin on kyettävä reagoimaan alueellaan tapahtuvaan epäasialliseen toimintaan ja suoranaisiin turvallisuusuhkiin, joista on uutisoitu pitkin vuotta. Me odotamme kaupungilta ripeyttä, jotta sekä kuljettajien että asiakkaiden turvallisuus ja kaupungin julkikuva paranee. Toimeen on ryhdyttävä, sillä taksilain korjaaminen ei vastaa tähän ongelmaan suoraan, summaa kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen.

Suomen Uutiset