Moni kokee, että taksiuudistuksella romutettiin maaseudun asukkaiden mahdollisuuksia tasavertaiseen palveluun. Taksien vaikea saatavuus horjuttaa asukkaiden perusturvallisuutta. Näin ei saisi olla.

– Sote-palveluiden toimipisteet harvenevat keskitysten myötä. Miten ilman toimivia taksipalveluita ylipäätään päästää sote-palveluiden toimipisteisiin? Haja-asutusalueilla ei ole sen kaltaista joukkoliikennettä, että sillä pystyttäisiin sujuvasti liikkumaan. Taksi on monelle ainoa vaihtoehto esimerkiksi lääkärikäynteihin, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

Pieleen mennyt uudistus

Reijonen otti asian esille eduskunnan kyselytunnilla (12.9.).

– Taksiuudistushan meni aika lailla pieleen. Onko teillä mielessä, mitä aiotte tehdä tämän asian parantamiseksi, niin että koko Suomessa on saatavilla yhdenvertaiset taksipalvelut? Mitä aiotte tehdä? Reijonen kysyi.

– Taksikysymykseen on nyt valmistelussa liikenne- ja viestintäministeriössä ja tavoitteena on, että ne ongelmat, jotka taksiuudistuksen jälkeen ovat näkyneet selkeästi hoitopuolella ja ylipäätään taksin käytössä, saadaan poistettua tulevien vuosien aikana. Lähtökohta on se, että tavoitteena on poistaa kaikki ne ongelmat, pääministeri Antti Rinne vastasi.

Nyt seurataan, miten ja millä aikataululla hallitus pystyy poistamaan nämä ongelmat.

SUOMEN UUTISET