Perussuomalaiset eivät hyväksy silmien sulkemista maahanmuuton ongelmilta. Maahanmuuttoon perustuva väestönkasvu romuttaa Espoon kaupungin talouden ja heikentää turvallisuustilannetta. Tästä huolimatta muut poliittiset ryhmät haluavat sulkea silmänsä tältä ongelmalta ja perussuomalaiset on ainoa ryhmä, joka haluaa laittaa lopun tälle kehitykselle.

– Koska esityksillemme ei ole saatu muiden puolueiden osalta vastakaikua, niin perussuomalaiset eivät voi olla mukana budjetin takana, joka hyväksyy vallitsevan kehityksen jatkumisen, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Teemu Lahtinen.

Palveluiden kysyntä kasvaa, verotulot eivät

Espoon väestönkasvu on perustunut jo vuosia vieraskielisen väestön kasvuun. Perussuomalaiset ovat pitäneet asian ongelmallisuutta esillä valtuustossa ja myös kaupunginjohtaja on useissa yhteyksissä nostanut esiin, että vallitseva väestönkasvu tuo enemmän palveluiden kysyntää kuin verotuloja.

– Tilastot ja esimerkiksi viime päivien uutisointi maahanmuuttajien jengiväkivallasta osoittavat, että vieraskielisen väestön nopealla kasvulla on myös erittäin kielteiset vaikutukset turvallisuuteen, sanoo valtuutettu Simo Grönroos.

Kaupungin nopea kasvu on myös velkaannuttanut kaupunkikonsernin, kun väestön kasvua palvelemaan on tehty valtavia panostuksia liikenne- ja tilainvestointeihin. Tämä on johtanut siihen, että Espoo on tällä hetkellä maan velkaisin kaupunkikonserni.

Suomalaisten hyvinvointi etusijalle

Perussuomalaiset vaativat budjettiesityksissään vieraskielisen väestön kasvun hillitsemistä mm. sillä, että Espoo sitoutuu olemaan ottamatta kiintiöpakolaisia, laittomasti maassa oleville ei tarjota palveluita, maahanmuuttajien oman kulttuurin ja kielen tuki lopetetaan ja toimimattoman kotouttamisen sijaan huonosti integroituneiden maahanmuuttajien paluumuuttoa edistetään.

Perussuomalaiset lisäksi esittivät säästöjä uusista raideinvestoinneista ja ideologisesta puuhastelusta, kuten sukupuolitietietoisesta budjetoinnista.

– Ajoimme taas olemassa olevien varojen keskittämistä suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta edistäviin asioihin, kuten katujen kunnossapitoon, syöpäseulontoihin ja nuorten työllistämiseen. Perussuomalaiset tarjoavat tulevissa kuntavaaleissa vaihtoehdon, jossa ongelmat tunnustetaan silmiä sulkematta ja olemassa olevat resurssit keskitetään ”maailmanparantamisen” sijaan suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseen, valtuutetut painottavat.

SUOMEN UUTISET