Kokoomuksen kaksilla rattailla ajaminen näkyy paitsi EU-politiikassa myös suhtautumisessa huumeisiin ja kannabiksen laillistamiseen.

Perussuomalaisten puheenjohtajalta Riikka Purralta ja kokoomuksen Petteri Orpolta tivattiin kannanottoa kannabikseen politiikan toimittajien yhdistyksen debatissa varhain tiistaiaamuna.

Kannabiskysymys liittyi tuoreeseen vihreiden puoluekokouksen linjaukseen. Vihreät ajaa kannabiksen laillistamista Suomessa.

Petteri Orpo on ajautunut hankalaan välikäteen, sillä kokoomuksen nuorisojärjestö kokoomusnuoret asettautui välittömästi vihreiden linjauksen taakse. Kokoomusnuoret kannattaa kannabiksen laillistamista.

”Laillistamiseen sisältyisi riskejä”

Orpolta kysyttiin, kuinka kiusallista se on, että kokoomusnuoret on täysin samaa mieltä vihreiden kanssa. Orpo ei ollut kuulevinaan kysymystä puolueensa nuorisojärjestöstä, vaan kokoomusjohtaja alkoi puhua omiaan.

– Kokoomuksen kanta on yksiselitteinen. Me emme halua muutoksia nykylainsäädäntöön kannabiksen osalta, Orpo lausui ja jatkoi, että laillistamiseen ”sisältyisi riskejä”.

Kannabiksella raskas hiilijalanjälki

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi, että perussuomalaiset ei kannata kannabiksen laillistamista, dekriminalisointia tai muitakaan huumelainsäädännön lievennyksiä.

Sosiaalisessa mediassa Purra on aiemmin myös huomauttanut vihreitä siitä, että kannabiksen tuotannon hiilijalanjälki on korkea ja ympäristövaikutukset siten merkittävät.

Tekniikka&Talous uutisoi tänään, että USA:n Coloradon lailliset kannabiskasvattamot päästävät ilmaan enemmän kasvihuonekaasuja kuin osavaltion hiilikaivokset.

SUOMEN UUTISET