Farmaseutti, kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Minna Reijonen tyrmää vihreiden kannabisajattelun. Vihreät haluaa teettää laajan selvityksen kannabiksen laillistamisesta.

Vihreiden puoluekokouksessa haikailtiin, että kannabiksen käyttö, pienten määrien hallussapito sekä kasvatus omaan käyttöön sallittaisiin Suomessa. Sisäministeri Maria Ohisalo on aikaisemmin todennut, että ”vihreiden linja on se, että laittomien päihteiden käytöstä ja pienten määrien hallussapidosta ei pidä rangaista.”

– Ministerin kanta on hyvin vastuuttoman ja pelottavan tuntuinen, sanoo Minna Reijonen.

Erittäin vakava suunta

Vihreiden huumemyönteisyys sai puoluekokouksessa vahvistusta.

– Tämä on erittäin vakava suunta, jolle vihreät ovat innokkaasti lähteneet, Reijonen toteaa.

– Sisäministerin huumemyönteisyys tuntuu hälyttävälle. Sisäministeri vastaa kansalaisten turvallisuudesta. Tämän alaisuuteen kuuluu poliisi ja rajavalvonta. Voiko siis huumemyönteinen sisäministeri olla tehtäviensä tasalla? Reijonen kysyy.

Huumeongelmat lisääntyvät

Huumeongelmat ovat lisääntyneet viime vuosina. Perheet kärsivät ja yhä nuoremmilla on ongelmia huumeiden takia.

– Huumeongelmaa ei ole saatu Suomessa riittävästi hoidettua kuntoon eikä sen hoitoon ole riittävästi rahoitusta edes nyt. En usko, että vihreiden idea kerätä veroja huumeista ja rahoittaa sillä haittakäytön hoitamista on järkevää, sanoo Reijonen.

– On erittäin outoa, jos Suomen huumeongelmaa yritettäisiin hoitaa sillä, että huumeiden käyttö laillistetaan. Laillistaminen päin vastoin lisäisi ongelmia.

Erikoinen arvopohja

Reijonen haluaa kysyä turvallisuudesta vastaavalta Ohisalolta, miten tämä aikoo estää sen, ettei muu huumeiden käyttöön liittyvä rikollisuus lisäänny.

– Huumeita ei tule laillistaa. Miedoista huumeista yleensä siirrytään vahvempiin ja ongelmat syvenevät. En voi ymmärtää turvallisuudesta vastaavan ministerin arvopohjaa näin vakavassa asiassa, Reijonen sanoo.

SUOMEN UUTISET