Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee Facebook-seinällään uutista, jonka mukaan vankilat eivät saa enää kertoa asiakkaidensa radikalisoitumisesta poliisille.

Muuttunut laintulkinta on pysäyttänyt tiedonkulun radikalisoituneista vangeista poliisin ja vankilaviranomaisten välillä, uutisoi Lännen Media Ilta-Sanomien mukaan.

Uuden linjauksen mukaan esimerkiksi poliisi ja suojelupoliisi saavat vankiloilta tietoa riskihenkilöistä vain, jos osaavat kohdennetusti pyytää sitä.

Tulkinnan mukaan vankiloilla ei ole oikeutta kertoa radikalisoituneista henkilöistä muille viranomaisille oma-aloitteisesti.

– Samaan aikaan erikseen on perustettu poliisiin virkoja valvomaan tavallisten kansalaisten liian väkevää puhetta somessa ja kansalaisten oikeusturva mm. Facebook-bannien osalta ei tunnu aiheuttavan keskustelua mielipiteen- ja sananvapauden perusoikeuksista, Meri kummastelee muuttunutta laintulkintaa.

– Mutta aidosti vaarallisista ja radikalisoituneista henkilöistä ei saa enää oma-aloitteisesti poliisille kertoa?

Lakeja voidaan tulkita monin tavoin, Meri myöntää, ja ihmettelee uutta tulkintaa.

– Jälleen kerran kysyn, kenen suojaksi lait ovat tehty. Kaikkien kansalaisten turvaksi vai suojelemaan yhteiskunnalle vaarallisia ihmisiä.

Suomen Uutiset