EU:n REACH-komitea käsitteli istunnossaan 19.-20.11. lyijyammusten kieltoa kosteikkoalueilla. Kokouksessa ei kuitenkaan tehty päätöstä asiassa, äänestys on mahdollisesti helmikuussa.

Perussuomalaisten euroedustajat Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen ihmettelevät, miksi Suomen hallitus vaikenee asiasta eikä tiedota, millaista linjaa se ajaa.

Sekä Huhtasaari ja Hakkarainen pitävät tätä prosessia kouluesimerkkinä EU-liittovaltiokehityksestä, jossa Suomen asioista päätetään suljetuissa kabineteissa Brysselissä.

– Olemme lähettäneet asiasta selvityspyynnön sosiaali- ja terveysministeriölle ja haluamme aukottoman selvityksen siitä, mikä on hallituksen kanta, toteavat kummatkin mepit.

Aihe koskettaa suomalaisia

EU:n kaavailema lyijyammusten kielto on herättänyt laajaa närkästystä metsästäjä-, urheiluampuja- ja reserviläispiireissä, sillä se vaikeuttaisi harrastus-, maanpuolustus- ja metsästystoimintaa merkittävästi.

– Jatkamme asian tiivistä seuraamista ja pyrimme kaikin keinoin vaikuttamaan siihen, että tällaista Brysselin byrokraattien laatimaa sääntöä ei tulisi, painottavat perussuomalaiset euroedustajat.

Kummatkin euroedustajat kiittävät runsaista kansalaisyhteydenotoista, jotka todistavat asian koskettavan tuhansia tavallisia suomalaisia.

SUOMEN UUTISET