Perussuomalainen Nuoriso lähetti Afrikan tähti -pelin todellisuudesta vieraantuneelle Helsingin yliopistolle.

Pelin mukana lähtivät terveiset:

“Yliopistojen tehtävänä on edistää vapaata tutkimusta sekä tieteellistä ja taiteellista sivistystä, antaa tutkimukseen perustuvaa ylintä opetusta sekä kasvattaa opiskelijoita palvelemaan isänmaata ja ihmiskuntaa. Sen sijaan tehtäviin ei kuulu kuvitellun rasismin vastustaminen eikä omien opiskelijoiden syyllistäminen rasismista ilman syytä. Toivotamme mukavia pelihetkiä kotimaisen lautapelin parissa!”

Kohu käynnistyi fuksiaisista

Tapahtumat saivat alkunsa Helsingin yliopiston fuksiaisista, jossa maantieteen opiskelijat pukeutuivat pelin teeman mukaisesti pelinappuloiksi ja maantierosvoiksi. Eräs saksalainen vaihto-opiskelija, joka ei itse ollut paikalla tapahtumassa, virheellisesti tulkitsi opiskelijoiden pukeutuneen orjiksi. Vaihto-opiskelija vaati sosiaalisessa mediassa järjestäjiä vastuuseen ”rasismista” ja ”kolonialismista”.

Vaikka kävi ilmi, ettei tapahtumassa oltu vitsailtu orjuudella, pahoittelivat Maantieteen Opiskelijat ry, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta sekä Helsingin yliopisto tapahtunutta sekä Afrikan tähden ”rasistisia teemoja”. Vaihto-opiskelija katsoi, ettei anteeksipyyntö ei sisältänyt riittävää anteeksipyyntöä rasismista. Kohun myötä Helsingin yliopisto ilmoitti tarjoavansa kriisi- ja keskusteluapua tapahtuman kaikille osapuolille sekä lisäävänsä ”antirasistista koulutusta”.

“Huolestuttavaa tilanteessa on se, että yksittäinen vaihto-opiskelija on leimannut sosiaalisessa mediassa ryhmän opiskelijoita täysin ilman syytä rasisteiksi ja yliopisto on lähtenyt mukaan anteeksipyytelyyn. Kuka pitää näiden opiskelijoiden puolta, jotka ovat saaneet ylleen rasistin leiman?” kysyy PS-Nuorison hallituksen jäsen Jonni Levaniemi.

Perussuomalainen Nuoriso on pettynyt MaO ry:n, HYY:n ja Helsingin yliopiston reaktiosta kohuun. Katsomme, että lautapelin oletetusta rasismista syntynyt kohu on ylimitoitettu, jos siitä järjestetään jopa kriisiapua osapuolille. Ylioppilaskunnan ja yliopiston kaltaisten auktoriteettien ei tulisi taipua mielensäpahoittajien vaatimuksiin, vaan puolustaa opiskelijoitaan, joita on täysin perusteetta syytetty rasisteiksi.

”Yliopistomaailman kohu Afrikan tähdestä on paljon puhuva esimerkki yliopistojemme alennustilasta. Harmittoman lautapelin tulkitaan vaarantaneen opiskelijatapahtuman turvallisuuden ja toimijat pyytelevät tapahtunutta kilpaa anteeksi. Ainejärjestöjen, ylioppilaskuntien ja yliopiston tulisi toimia opiskelijoidensa edunvalvojina – ei kuvitellun lautapelirasismin torjujina”, toteaa PS-Nuorison 2. varapuheenjohtaja Joakim Vigelius.

Perussuomalainen Nuoriso ei pidä Afrikan tähteä rasistisena. Nykyisin asioista tehdään liian herkästi oletuksia ja virheellisiä tulkintoja, minkä vuoksi kohun osapuolet ovat voineet tulkita Afrikan tähden rasistiseksi, koska eivät itse tunne peliä. Peliä pelaamalla he voisivat itse todeta, ettei kyse ole rasismista tai kenenkään orjuuttamisesta, vaan mukavasta ja opettavaisesta koko perheen seurapelistä.

Perussuomalaista nuorisoa ryhmäkuvassa. Vasemmalla alhaalla puheenjohtaja Miko Bergbom.

SUOMEN UUTISET