Perussuomalaisten nuorisojärjestö moittii Kelan päätöstä valtakunnallisen somalinkielisen puhelinpalvelun avaamisesta. Palvelun avaamisesta kertoi Turun Sanomat. Nuorisojärjestö vaatii Kelan somalin- ja arabiankielisiä puhelinpalveluja lakkautettaviksi.

PS-Nuoret haluaa vaalia suomen kielen asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa ja pitää kohtuullisena vaatimuksena, että Suomen sosiaalitukia vastaanottava osaisi edes puhua kantaväestön kieltä, nuorisojärjestön puheenjohtaja Asseri Kinnunen perustelee.

– Miksi maahanmuuttaja vaivautuisi opettelemaan Suomea, jos palvelut on kätevästi saatavilla omalla äidinkielellä? Somalin- ja arabiankieliset palvelut viestittävät selkeästi, että maahanmuuttajien ei tarvitse oppia maan kieltä. Kelan toiminta on yhteiskunnalle vahingollista, Kinnunen jatkaa.

Perussuomalaisten Nuorten mielestä vieraskielisten julkisten palveluiden saamisen helpottaminen on selkeä signaali nykytilanteen hyväksymisestä ja siihen mukautumisesta. Vaikka Suomen nykytilanteessa vieraskielisten määrä on jatkuvassa kasvussa muuttoliikkeen ja syntyvyyden vuoksi, tilanteeseen ei pidä mukautua.

– Suomen tulee kuulua suomalaisille jatkossakin. Suomen kieli on yksi olennainen osa identiteettiämme ja jokaisen tänne muuttavan on sopeuduttava valtaväestön kulttuuriin. Ei missään nimessä toisin päin, huomauttaa PS-Nuorten varapuheenjohtaja Toni Jalonen.

Suomen Uutiset kertoi lokakuussa Kelan arabiankielisestä palvelusta, jossa iloinen naisjuontaja tuputtaa Kela-palveluita turvapaikkaprosessin läpäisseille. Moni SU:n lukijoista oudoksui sitä, miksi käsittelyruuhkassa ja rahapulassa sinnittelevä laitos mainostaa rahanjakopalveluitaan ulkomaalaisille.

SUOMEN UUTISET