Perussuomalaiset ovat jättäneet eduskunnalle toimenpidealoitteen, jonka tarkoitus on lisätä valkoposkihanhi riistaeläimeksi metsästyslakiin. Tämä mahdollistaisi valkoposkihanhien suojametsästyksen sekä sen lihan käytön ravinnoksi.

– Valkoposkihanhet ovat tehneet valtavaa omaisuusvahinkoa viljelijöille Suomessa. Hanhien tekemät tuhot ovat vuosi vuodelta pahentuneet jopa siinä määrin, että ne uhkaavat pahimmillaan tilanpidon jatkuvuutta. Silti kantaa ei saisi hoitaa eikä hanhea nauttia ruoaksi, vaikka hanhi kuuluu elinvoimaisten lajien joukkoon.

Vahinkojen rajoittamista

Perussuomalaiset esittää, että valkoposkihanhi siirretään metsästyslain mukaiseksi riistalajiksi ja näin sallitaan niiden metsästys pesimäaikaisen rauhoitusajan ulkopuolella.

– Ainoa kestävä ratkaisu hanhien aiheuttamien vahinkojen rajoittamiseksi on kannan leikkaaminen metsästämällä. Älyvapaat ehdotukset tuhansien hehtaarien rauhallisista hanhipelloista joutavat roskakoriin, perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas jyrähtää.

Aloitteen ovat jättäneet Peltokankaan lisäksi perussuomalaisten Petri Huru, Sheikki Laakso, Jenna Simula sekä Ari Koponen.

SUOMEN UUTISET