Häirintäkeinoista äänikarkoite ja ampuminen kiellettiin kevätkarkoituksesta. Jäljelle jäävien keinojen vaikutus hanhien käyttäytymiseen on olematon ja lyhytkestoinen.

Maatiloille tuli yllätyksenä karkotustoimien rajoittaminen ja kieltäminen luonnonsuojelualueiden ja Maali-alueiden läheisyydessä.

– Päätökset meni hanhien etu ensin ja maatilojen ahdinko jätettiin toisarvoiseksi. Hanhien mukavuus edellä ei voida enää mennä, sillä kyse on ihmisten elinkeinosta, kansanedustaja Petri Huru sanoo.

Tilojen kannattavuus vaarassa

Viljelijät on ajettu hanhien valtavan määrän ja tehokkaiden hävittämiskeinojen puutteessa tilanteeseen, jossa tilojen talous ja toiminta sekä rehuomavaraisuus ovat vaarassa.

– Pian ollaan tilanteessa, jossa hallitus toimillaan valitsee tilojen tulevaisuuden ja hanhien mukavuuden väliltä, kansanedustaja Mauri Peltokangas varoittaa.

– Onko hallitus valmis maatilojen toiminnan, talouden ja rehuomavaraisuuden, sekä eläinten hyvinvoinnin ja terveyden turvaamiseksi sallimaan hanhien karkottamiseksi myös kevätmuuton aikaisen ampumisen, jonka vaikutus hanhien käyttäytymiseen on tehokas ja pitkävaikutteinen? kansanedustajat kysyvät.

SUOMEN UUTISET