

Jukka Paananen ja Kari Porrassalmi keskustelivat Riikka Purran kanssa Jyväskylässä. / MIKA RINNE
Purra kummastelee Suomeen pesiytynyttä kansallishäpeää: Jopa päättäjien on pyydeltävä anteeksi, jos huomion kohteena ovat suomalaiset – ”Ajatelkaa, miten perverssiä”
Perussuomalaisten Suomalainen ensin -kiertue rantautui Keski-Suomen kuntiin viikonloppuna. Puoluejohdon lisäksi vaalitilaisuuksiin osallistui runsaasti perussuomalaisia kunnanvaltuutettuja, ja kahviteltoilla olikin kova pöhinä.
Jyväskylässä lauantaina puhunut puolueen puheenjohtaja Riikka Purra sai ihmisiltä lämpimän vastaanoton. Tilaisuuden juontanut Jyväskylän perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Kaisa Garadew kysyi puheenjohtajan kuulumisia.
– Aamulla lähdin kotoa kuuden maissa. Keski-Suomea on kierretty koko päivä, tämä on neljäs paikka. Täytyy myöntää, että on kylmä, mutta perussuomalaisuus lämmittää. Aamusta iltaan painetaan töitä, että saisimme tästä maasta paremman paikan meille suomalaisille. Tämä tavoite ja sen puolesta taisteleminen tuntuu hyvältä, Purra vastasi.
Kansallisylpeyttä
Puheensa aluksi Purra kummasteli Suomeen pesiytynyttä kansallishäpeää, jonka siivittämänä pitää pyytää anteeksi tapojamme ja kulttuuria. Purran mukaan jopa päättäjien on pyydeltävä anteeksi, jos heidän tärkeimpänä vaikutuksen kohteena on Suomi.
– Minun pitää perustella esimerkiksi toimittajille, minkä takia perussuomalaisten pääasiallinen huomion kohde on suomalaiset. Ajatelkaa, miten perverssiä. Kuvittelisi tietenkin, että suomalaisten puolueiden luonnollinen kohde ja huolenaihe on nimenomaan suomalaiset, Purra päivitteli ja jatkoi:
– Ehdottaisin kansallishäpeän tilalle kansallisylpeyttä. Sitä me tarvitsemme. Se ei tarkoita mitään öykkäröintiä. Kaikilla ihmisillä on ihmisarvonsa, mutta suomalaisista ei ole kaikkien apua tai huolenpitoa tarvitsevien ihmisten tarpeiden kustantajaksi.
Huolehditaan omistamme
Purra arvosteli pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitusta, jolle miljardit ovat pikkurahoja, kun se haluaa tehdä suomalaisten veronmaksajien kustannuksella maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa, kehitysapu- sekä maahanmuuttopolitiikkaa.
– Meillä on omia vähäosaisia, joista meidän pitäisi kantaa parempaa huolta. Ei tarvitse tuoda tänne heitä lisää. Huolehditaan ensin meidän omistamme.
– Tästä maasta kyllä pääsee pois, jos ei viihdy, mutta ei tänne kenen tahansa pitäisi voida tulla, Purra sanoi.
Kohti aluevaaleja
Purran lisäksi Keski-Suomea kiersivät puoluesihteeri Arto Luukkanen ja 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas.
Kolmikko kannusti ihmisiä lähtemään ehdolle ja äänestämään ensi tammikuun aluevaaleissa. Niissä valittava aluevaltuusto päättää jokaiselle tärkeiden sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen järjestämisestä.
– Saimme kuntavaaleissa suuren määrän uusia valtuutettuja ympäri Suomen. Aiomme tehdä aluevaaleissa jatkoa tälle työlle ja saavuttaa hyvän jalansijan aluevaltuustoissa. Perussuomalaisia tarvitaan päättämään soten ja pelastustoimen asioista, Purra linjasi.
Huolta toimeentulosta
Jyväskyläläiset Kari Porrassalmi ja Jukka Paananen ovat tyytyväisiä Purran selkeään ja suoraan puhetyyliin. Miehet kävivät Purran juttusilla kertomassa huolistaan.
– Puhuin vanhustenhoidosta ja siitä, mihin kaikkialle sitä rahaa työnnetään. Sitä ei riitä meille suomalaisille, mutta Afrikkaan tuntuu riittävän, Porrassalmi tuumi.
– Minulla on huoli suomalaisten toimeentulosta kautta linjan. Kuljetusyrittäjänä minua huolestuttaa kuinka kotimaiset kollegat pystyvät pitämään yrityksensä, kun ylikansalliset firmat ja halpatyövoima puskee tänne, Paananen totesi.
Myös pienillä paikkakunnilla väkeä tuli tapaamaan perussuomalaisia. Esimerkiksi noin 2 400 asukkaan Toivakassa Marja-Liisa Paljakka saapui kahviteltalle ilmaisemaan jyrkän mielipiteensä hallituksen linjauksista.
– En ymmärrä vihreää politiikkaa. Se on kuin kirosana. Turvejutut ja monet muut asiat ovat ihan syvältä, Paljakka laukoi.
MIKA RINNE
Artikkeliin liittyvät aiheet
- oma kulttuuri kansallishäpeä aluevaalit veronmaksajat hyvinvointi kansallisylpeys kustannukset suomalaiset Mauri Peltokangas Riikka Purra Sanna Marin Arto Luukkanen perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Kokoomus kepittämässä kansaa ylikunnianhimoisilla ilmastotavoitteilla – Purra: Vähempikin riittäisi – ”Näillä toimilla on seurauksia veroihin ja kansalaisten kustannuksiin”

Perussuomalaiset: Hallitus laajentaa taloudellisesti haitallista maahanmuuttoa – välikysymys on välttämätön

Perussuomalainen vaihtoehto priorisoi: Suomalaiselle turvaa, hyviä palveluita ja enemmän ostovoimaa

Aluevaltuustoille siirtyy miljardeja sekä vastuu hengestäsi – Lulu Ranne: ”Suomalaisille on kerrottava selkeästi, mistä aluevaaleissa on kyse”

Purra: Seuraava yhteisvastuullinen, tulonsiirtoihin ja velkaan perustuva EU-paketti syötetään ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun teemalla – ”Suomalaisten tehtävä on maksaa”

Immonen: Koulujen juhlia voidaan jatkossakin järjestää kirkossa

Isänmaallisuutta kouluopetukseen – ”Kansallinen yhtenäisyys on elintärkeää”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.