– Epäpyhä poliittinen allianssi – kepu, kokoomus, demarit ja muu vihervasemmisto – on löytänyt ilmastopolitiikasta yhteisen nimittäjän. Allianssi, tasavallan presidenttiä myöten, vaatii suomalaisia ilmastotalkoisiin. Maksajan rooli talkoissa on duunareilla, työttömillä, köyhillä eläkeläisillä, opiskelijoilla ja yksinhuoltajilla, varoittaa perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.

– Viimeisin hullutus on myöntää varoissaan oleville sähköpyörätukea 400 euroa vuosittain. Jo aiemmin on esitelty varakkaimmille ohjautuva huomattavasti hulppeampi sähköautotuki.

– Varakkaimpien leikkikaluilla ei liikenteen päästötavoitteita saavuteta. Tarvittavat päästötavoitteet saavutettaisiin poistamalla autovero kokonaan. Silloin autokantamme uusiutuisi vähäpäästöiseksi ja polttoaineiltaan ympäristöystävälliseksi. Muutos mahdollistaisi duunarinkin osallistumisen ilmastotalkoisiin uuden ajopelin etupenkiltä, Putkonen toteaa.

Leikkaussäästöt härskeihin tulonsiirtoihin

Putkosen mukaan epäpyhä poliittinen allianssi näyttelee eduskunnassa irvokasta ja arvotonta näytelmää.

– Ensiksi demarit ja muu vihervasemmisto yhdessä julmistelevat lääkekorvausten ja koulutuksen leikkauksista. Sitten kabinetin hämyssä yhdessä epäpyhän allianssin kanssa sovitaan, että leikkauksista syntyneistä säästöistä ohjataan vuosittain noin 400 miljoonaa euroa yhteisymmärryksessä tuulivoima-, sähköpyörä- ja sähköautotukiaisiin, Putkonen listaa.

– Kaikki kansalaisia suututtavat sosiaali- ja työttömyysturva- ja lääkekorvausleikkaukset voitaisiin perua koska tahansa lopettamalla kepun ja kokoomuksen lähipiirille ilmastotalkoiden nimissä ohjautuvat härskit tulonsiirrot, jotka demarit ja muu vihervasemmisto ovat ylistäen tietenkin siunanneet.

SUOMEN UUTISET