Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Raatikainen ei ole tyytyväinen hallituksen esitykseen sote-uudistuksen niin sanotusta valinnanvapausmallista, vaikka hallitus on muuttanut lausuntokierroksen jälkeen tiettyjä ongelmakohtia.

– Vaikka organisaatiokaavioita taas piirrellään, muutellaan ja laatikoita lisätään – vähennetään, väritellään ja käännellään – niin perusasiat eivät muutu, Raatikainen lataa.

Tarvitaan tekijöitä, ei byrokratiaa

Hän huomauttaa, että jos sairaanhoitajien, lääkärien ja muun terveydenhoitohenkilöstön määrää ei lisätä ja asiakkaiden määrä kuitenkin lisääntyy, järjestelmä ei tule toimimaan.

– Homma ei yksinkertaisesti nykyresursseilla pelaa. Hoitohenkilöstö on jo nyt kuormitettu äärimmilleen eikä niin sanottua tyhjäkäyntiä ole missään. Siksi ainoa oikeasti toimiva ratkaisu ei käytännössä liity mihinkään laatikkoleikkiin.

– Vapaus valita yritys, julkinen sektori tai jokin hybridimalli ei paranna vielä mitään. Terveysalalle tarvitaan yksinkertaisesti lisää koulutettuja henkilöitä tekemään koulutustaan vastaavaa työtä eikä näpyttelemään tietokoneita byrokraattien tarpeiden tyydyttämiseksi, Raatikainen kuittaa

SUOMEN UUTISET