

LEHTIKUVA
Ruotsidemokraatit kohti syyskuun vaaleja: Kansalaisten turvallisuus tärkeintä – rikolliset Romanian vankiloihin
Ruotsi käy valtiopäivävaaleihin lomien jälkeen syyskuussa. Maailmankirjat ovat sen verran sekaisin, että puolueiden tähtäin on toistaiseksi rajatuissa kotimaan asioissa. Ruotsidemokraateille tämä tarkoittaa järjestyksen palauttamista valtakuntaan.
Oikeuspolitiikka on ruotsidemokraattien ykkösasia, kun mennään kohti Ruotsin syyskuun valtiopäivävaaleja. Suomeksi se tarkoittaa sitä, että ruotsidemokraatit on mukana tai tukee ainoastaan sellaista hallitusta, jolle kansalaisten turvallisuus on asia numero yksi.
– Seuraavalla hallituskaudella turvallisuuden on oltava kaiken keskiössä. Vaadimme panostuksia jokaiselle turvallisuuden ja oikeuskäytännön osa-alueelle. Lisäpanostuksen on oltava vähintään luokkaa 20–25 miljardia kruunua, toteaa puoluejohtaja Jimmie Åkesson Göteborgs Postenin haastattelussa.
Åkesson haluaisi panostaa erityisesti poliisin arkeen, niin että viranomaisia ja heidän huoliansa kuunneltaisiin lattiatasolta asti. Kyse on toimintamahdollisuuksien ja työkalujen turvaamisesta, poliisien lukumäärän kasvattamisesta ja tiukemmasta lainsäädännöstä.
Ruotsalaisvankeja Romaniaan
Ruotsidemokraatit haluaisivat rikoksesta tuomitut suorittamaan rangaistustaan nykyistä nopeammin. Koska tiukentava lainsäädäntö ja kovemmat rangaistukset edellyttävät lisää vankilakapasiteettia, vankipaikkoja tai kokonaisia vankiloita pitäisi vuokrata ulkomailta. Perusteena se, että Ruotsissa vangin vuorokausikustannus on Euroopan korkein.
– Olemme hiukan vertailleet kustannuksia ja Romania näyttäisi olevan halvin maa. Jos henkilö joka tapauksessa karkotetaan, on aivan sama, istuuko hän tuomionsa Ruotsissa, Romaniassa, Saksassa, Bulgariassa tai jossain muussa maassa.
Oikeiston yhteistyö etenee
Oikeistopuolueiden neuvottelut vaalien jälkeisestä yhteistyöstä menevät eteenpäin. Åkessonin toteaa ympäripyöreästi, että mahdollisessa yhteistyössä vaikutusvalta seuraa puolueen vaaleissa saamaa kannatusta.
– Eihän se ole mitään millimetripeliä, mutta nyt sekä omassa puolueessa, että muiden kanssa keskustellaan pelin hengestä. Kantoja ei ole lyöty lukkoon, mutta minulla on sellainen tutina, että eteenpäin mennään.
Vielä tällä hetkellä vasemmisto ja erityisesti sosialidemokraatit ovat kirkkaassa gallupjohdossa mutta näinä aikoina huomisesta ei kukaan pysty sanomaan mitään varmaa.
Åkesson haluaa hallitukseen
Maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson on oikeistoallianssin potentiaalisin pääministeriehdokas. Kristersson on useampaan kertaan todennut, että ruotsidemokraateille ei löydy sijaa hänen johtamastaan hallituksesta. Yhteistyötä voidaan toki tehdä valtiopäivien puitteissa.
Åkesson ei kuitenkaan ole jättänyt ajatusta hallituskumppanuudesta.
– Lähdemme siitä, että olemme suuri puolue ja haluamme hallitukseen. Asiat ne kuitenkin lopulta ratkaisevat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- oikeistohalllitus vuorokausikustannus vankilaan ulkomaille määrärahojen kasvattaminen kansalaisten turvallisuus kansallinen turvallisuus ruotsidemkoraatit oikeistoallianssi valtiopäivävaalit 2022 sosialidemokraatit lainsäädäntö Ulf Kristersson rangaistukset Maltillinen kokoomus Jimmie Åkesson Romania Poliisi gallup
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Jimmie Åkesson pääsiäismellakoista: ”Kokoomus toi heidät, demarit jakelivat tuet ja ruotsidemokraatit pistävät heidät säilöön ja ulos maasta”

Ruotsidemokraatit haluavat perheen vastuuseen turvapaikanhakijoiden laittomuuksista: Oleskelulupa pois ja karkotuksen syyksi myös epäsosiaalinen elämäntapa

Maahanmuutto ja väestöpolitiikka ovat koko Suomen kohtalonkysymyksiä – “Ruotsin tilanne osoittaa, minkälaisia ongelmia väärin hoidettu maahanmuutto aiheuttaa lyhyellä aikavälillä”

Perussuomalaiset julkisen talouden suunnitelmasta: Hallitus vieraantunut suomalaisten arjesta – valtion menoja on priorisoitava ja veroja laskettava

Ruotsi on ainoa EU-maa, joka on poistanut saatavuusharkinnan kokonaan – tulokset ovat olleet huonoja

Hiljainen enemmistö ratkaisee maan suunnan – nämä ryhmät ratkaisevat Ruotsin valtiopäivävaalit

Ruotsi helpottaa tuomittujen ulkomaalaisten karkottamista – ”Suomen tulisi tehdä vastaavat kiristykset”

Sodan monet kasvot: Ukrainasta virtaa aseita Euroopan rikollisjärjestöille

Maahanmuuton ongelmat näkyvät jo koko maassa – nuorisojengit terrorisoivat Ruotsin pikkupaikkakuntia
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.