Pääsiäismellakat ovat saaneet Ruotsin koko poliittiseen kentän liikkeeseen. Maahanmuuton seuraukset ovat nousemassa turvallisuuspolitiikan ja energian ohella keskeiseksi kysymykseksi syyskuun vaaleissa. Ruotsidemokraatit haluavat nyt panna pisteen kaaokselle.

Ruotsidemokraatit ovat julkaisseet 30-kohtaisen ohjelman maahanmuuton haittojen vähentämiseksi ja ruotsin palauttamiseksi takaisin raiteilleen. Monet keinoista on mainittu jo aiemmin mutta joukossa on uusiakin.

Poliisille halutaan antaa oikeus aseiden käyttöön tarvittaessa, kun mielenosoitukset kääntyvät mellakoiksi ja hyökkäykseksi virkavaltaa vastaan. Vesitykkien, kyynelkaasun ja kumiluotien käyttö tulisi sallia. Poliisi voisi turvautua puolustusvoimien apuun tarvittaessa.

”Epäsosiaalinen elämäntapa” riittää syyksi karkotukseen

Jos turvapaikan saanut henkilö syyllistyy vakavaan rikokseen, koko hänen perheensä oleskeluluvat pitäisi peruuttaa. Samoin ”epäsosiaalinen elämäntapa” pitäisi olla riittävä syy henkilön karkottamiseksi Ruotsista, kertoo SVT.

Henkilön ei siis tarvitsisi olla edes syyllistyä rikokseen, riittää että hän pyörii rikollisporukoissa. Ruotsidemokraattien mukaan kyse on tällöin ”erityisestä yhteiskunnallisesta uhasta, rasitteesta tai puutteellisesta velvollisuudentunnosta ruotsalaista yhteiskuntaa kohtaan”. Eli henkilö on ”vihamielinen ruotsalaista yhteiskuntaa tai sen enemmistöä kohtaan”.

Edelleen ruotsidemokraatit haluaisivat rikoksiin syyllistyneet ja jengiytyneet nuoret valtiollisiin erityiskouluihin ja samalla muslimikoulut pitäisi lakkauttaa.

SUOMEN UUTISET