Ruotsidemokraattien puheenjohtaja ottaa jälleen selkokielellä kantaa holtittoman maahanmuuton seurauksiin ja nyt pontta pyttyyn löytyy pääsiäisen väkivaltaisista mellakoista. Puheenvuorosta voi jo aistia syyskuun valtiopäivävaalien teemoja.

Monikulttuurisuus on puheenjohtaja Jimmie Åkessonin mukaan tuhonnut ikiaikaisen Ruotsin, ja sosialidemokraatit sekä kokoomus ovat antaneet sen tapahtua, vaikka ruotsidemokraatit ovat varoittaneet seurauksista.

Reinfelt (kokoomus) toi heidät tänne, Magdalena (sosialidemokraatit) jakeli tuet ja ruotsidemokraatit pistävät heidät säilöön ja ulos maasta, Åkesson kirjoittaa Aftonbladetin mielipidesivulla.

Maahanmuuttajien varjoyhteiskuntien poliisivihamielisyys hakee puoluejohtajan mukaan vertaistaan Ruotsin ja Pohjoismaiden historiassa. Vanhojen puolueiden halauksessa monikulttuurisuus on saanut kasvaa ja sen ruotsivihamielisyys on saanut kukoistaa.

– Katukiven heittäminen poliisin päähän tai polttopullon paiskaaminen matkustajia täynnä olevaan bussiin on henkilön tietoinen valinta.

On vain yksi tapa kohdata vihamielinen kulttuuri

Åkessonin mukaan on vain yksi tapa kohdata kulttuurit, joille väkivalta on luontevampi valinta kuin muille yhteisöille. Yhteiskunnan tulisi voida asettaa tilapäisiä ulkonaliikkumis- ja vierailukieltoja. Kriittisissä tilanteissa myös lupamenettelyä kotietsintään tai henkilöiden talteenottoon pitäisi keventää.

– Meidän on luotava tarpeeseen perustuva maahanmuuttojärjestelmä ja linkitettävä edut sekä hyvinvointi lähemmäs kansalaisuutta. Samalla meidän pitäisi nostaa kansalaisuuteen ja kielitaitoon kohdistuvia vaatimuksia. Yhteisessä Ruotsissamme on itsestään selvää, että jokainen hoitaa ensin velvollisuutensa ja vasta sen jälkeen vaatii oikeuksia.

– Maahanmuutto on lähialueiden kriisejä lukuun ottamatta pudotettava niin vähiin kuin mahdollista. Uusien rikollisten maahantuonti on pysäytettävä samalla kun kiireiset karkotukset pannaan toimeen.

– Johtotähtemme on jatkossakin sen puolustaminen, minkä me kaikki tiedämme oikeaksi. Ruotsidemokraatit takaavat maamme ja sen kansalaisten turvallisuuden, kirjoittaa Jimmie Åkesson syksyn valtiopäivävaaleja ounastellen.

SUOMEN UUTISET