Stram Kurs -puolueen johtaja jatkoi vaaliprovokaatioitaan Ruotsissa, puuttuvista luvista huolimatta. Vapunpäivän Koraanin poltto moskeijan edessä keskeytyi väkijoukon hyökkäykseen ja ainakin kaksi autoa otti osumaa.

Kiistellyn Stram Kurs -puolueen johtaja Rasmus Paludan toteutti vaalitilaisuutensa Uppsalassa, puuttuvista luvista huolimatta. Hän oli anonut poliisilta lupaa vaalitilaisuuden pitämiseen mutta saanut kielteisen vastauksen. Paludan on asettumassa ehdolle Ruotsin syyskuun valtiopäivävaaleissa.

Paikallisen moskeijan edessä tapahtunut Koraanin poltto jäi kesken, kun väkijoukko hyökkäsi Paludanin auton kimppuun (video). Tässä välikohtaus toisesta kuvakulmasta (video).

Poliisi jalkautui keskustelemaan paikallisten kanssa

Paikalle kerääntyi kolmisenkymmentä henkilöä ja pian myös useita poliisin joukkojenhallinta-ajoneuvoja. Poliisi otti kiinni kaksi henkilöä epäiltynä poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta. 1950-luvulla syntynyt henkilö muun muassa potki ja hakkasi poliisiautoa.

Poliisi jatkoi vielä illalla turvaamistoimia Uppsalassa ja pyrki keskusteluilla paikallisten asukkaiden kanssa rauhoittamaan mielialoja.

SUOMEN UUTISET