Kiistelty kohupoliitikko Rasmus Paludan viime hetkellä luvan vaalitilaisuuden pitämiseen Örebrossa. Odotettavissa on mellakointia ja yhteiskunta on varautunut pahimman varalta, kertoo SVT. Kauppoja ja kouluja suljetaan ja keskussairaala on valmiustilassa.

Poliisi antoi lyhyellä varoitusajalla Rasmus Paludanille ja Stram Kurs- puolueelle luvan vaalitilaisuuden pitämiseen Örebrossa. Paludan on ehdolla Ruotsin syyskuun valtiopäivävaaleissa. Vaalitilaisuus pidetään iltapäivällä Aspholmin teollisuusalueella, vaikka Paludan olisi halunnut esiintyä kaupungin keskustassa.

Paikka on valittu siksi, että odotettavissa on mellakointia. Varsinkin jos Paludan polttaa tilaisuuden kuluessa Koraanin, kuten aiemmin on usein tapahtunut

Yhteiskunta valmistautuu pahimpaan

Poliisi viivytti luvan myöntämistä mahdollisimman pitkään, jotta Paludanin vastustajien valmistautumisaika mahdolliseen mellakointiin jäisi lyhyeksi. Poliisin lisäksi pelastuslaitos, sairaalat ja liikennelaitos on kuitenkin asetettu valmiustilaan ja osa kouluista ja liikkeistä pidetään kiinni.

– Olemme jo nostaneet valmiuttamme, joka voidaan aktivoida nopeasti erityisesti ensihoidon yksiköissä, jotka hoitavat loukkaantuneita. Kyseessä ovat sairaankuljetus, röntgen sekä anestesian, kirurgian, ortopedian ja leikkaussalien yksiköt, kertoo paikallisen sairaalan ylilääkäri.

SUOMEN UUTISET