Pääsiäisen tapahtumat Ruotsissa ovat saaneet muslimimaailman reagoimaan voimalla Koraanin polttamisprovokaatioon. Mieltään osoittavien väkijoukkojen riehunta ja väkivalta poliisia kohtaan sen sijaan tuppaavat unohtumaan muslimimaailman virallisilta edustajilta.

Pääsiäisenä tapahtuneet Koraanin polttamiset voivat Irakin ulkoministeriön mukaan johtaa ”vakaviin seurauksiin” Ruotsin suhteissa arabivaltioihin ja muslimiyhteisöihin Euroopassa sekä kautta maailman.

Virallinen Egypti puolestaan tuomitsee ”Pyhän Koraanin tahallisen tuhoamisen” ja lisää sen olevan ”eräs äärioikeiston keinoista lietsoa vastakkainasettelua maahanmuuttajia ja erityisesti muslimeita kohtaan”.

Koraani puhuttaa – Venäjästä vaietaan

Iranissa väki yltyi mielenosoitukseen Ruotsin suurlähetystön edessä Teheranissa. Iranin ulkoministeriö kehotti Ruotsin hallitusta ryhtymään ”välittömiin ja ankariin toimiin tekijöitä vastaan” sekä estämään vastaavat provokaatiot tulevaisuudessa.

– Iran tuomitsee jyrkästi sen, että tanskalainen rasistinen ääriryhmä poltti Pyhän Koraanin Ruotsin Linköpingin kaupungissa, Ruotsin poliisin suojeluksessa ja sananvapauden varjolla, jyrisi ulkoministeriön tiedottaja Saeed Khatibzadeh.

Koraanin poltosta mielensä pahoittaneita valtioita yhdistää sekin, että useat niistä ovat jättäneet tuomitsematta Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja näin tahallisesti tai tahattomasti viestittävät omasta arvomaailmastaan.

SUOMEN UUTISET