Kolme poliisia joutui torstaina sairaalaan satapäisen väkijoukon ja poliisin väkivaltaisissa yhteenotoissa Linköpingissä ja Norrköpingissä. Mellakoitsijat kivittivät hälytysajoneuvoja ja varastivat perääntymään joutuneen virkavallan varusteita.

Kiirastorstaina levottomuudet Linköpingissä ja Norrköpingissä saivat tiettävästi alkunsa Rasmus Paludanin koraaninpolttoaikeista.

Tanskalaisen Stram Kurs -puolueen keulahahmo on ennenkin ollut Ruotsissa vastaavilla asioilla. Koraani jäi polttamatta mutta väkivaltaisesti käyttäytyvä väkijoukko sai aikaan kaaoksen.

Linköpingin mellakka alkoi Skäggetorpin ongelmalähiössä iltapäivällä. Satapäinen väkijoukko poltti autoja ja pakotti poliisin perääntymään. Riehuva joukko tunkeutui (video) väkivalloin poliisiautoihin ja varasti virkavallan varusteita (video). Myös yksi poliisiauto poltettiin.

Kolme poliisia sairaalaan

Kolme poliisia kiidätettiin sairaalaan heidän saatuaan vammoja yrittäessään saada tilannetta haltuunsa. Poliisi pidätti paikalta kaksi noin 30-vuotiasta miestä, joita epäillään virkahenkilön väkivaltaisesta vastustamisesta sekä väkivaltaisesta mellakasta.

– En nähnyt yhtä ainutta ehjää poliisiautoa, kertoi paikalle osunut silminnäkijä Aftonbladetille.

Myöhemmin illalla mellakointi jatkui Norrköpingissä. Autoja ja muuta irtainta poltettiin ympäri kaupunkia. Väkijoukko myös kivitti ja tulitti hälytysajoneuvoja raketeilla.

SUOMEN UUTISET