Teuvo Hakkarainen osallistui eilen europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa käytyyn, ajoittain kiivaaksikin yltyneeseen keskusteluun Venäjän suhteista tiettyihin eurooppalaisiin puolueisiin.

Keskustelussa olivat neuvoston ja komission julkilausumat otsikolla Venäjän hallituksen ja diplomaattiverkoston suhteet ääripuolueisiin, populistipuolueisiin, EU-vastaisiin puolueisiin ja tiettyihin muihin eurooppalaisiin poliittisiin puolueisiin sodan yhteydessä.

”Kuka määrittelee, mikä on ääripuolue?”

Puheensa aluksi europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kysyi, kuka määrittelee, mikä on ääripuolue.

– Äärioikeiston leiman saa helposti vastustamalla tuhoavaa maahanmuuttoa, vaikka sen vastustaminen on ainoa järkevä linja Euroopan pelastamisessa. Nimenomaan tarkoitan islamistisista maista ja Lähi-idästä ja Afrikasta tulevia niin sanottuja pakolaisia.

Venäjä saatava kuriin

Hakkarainen jatkoi toteamalla, ettei hän tunne Venäjän suhteita julkilausumissa mainittuihin puolueisiin.

– Todennäköisesti niitä on, mutta kunkin jäsenmaan hallitus määrää diplomaattisuhteista. Onko yksikään maa vielä katkaissut diplomaattisuhteita Venäjään? Todennäköisesti ei. Ja onko jossakin maassa vallassa ääripuolue? Hakkarainen kysyi ja jatkoi:

– Tietysti Venäjään täytyy kohdistaa kaikki mahdolliset keinot sen kuriin saamiseksi. Maa on todellinen uhka maailmanrauhalle.

SUOMEN UUTISET