

PS ARKISTO
SDP:n vaihtoehtobudjetin työllisyysvaikutukset julkaisematta – Koponen: ”Melkoista pelleilyä”
Perussuomalaisten kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen pitää demareiden joukkokritiikkiä perussuomalaisia kohtaan lähinnä säälittävänä.
SDP:n vaihtoehtobudjetin työllisyysvaikutuksia ei ole vieläkään julkaistu. Ari Koponen näkee tilanteen irvokkaana, kun samaan aikaan kritisoidaan hallituksen toimia, mutta omien toimien vaikutukset salataan.
– Onhan tämä demarien toiminta melkoista pelleilyä. Perussuomalaiset ovat saaneet useita isoja ja meille tärkeitä asioita hallitusohjelmaan, mistä osa on jo lainsäädännössä, Koponen muistuttaa.
Vasemmistolta perinnöksi velat ja sotepommi
Koponen nostaa esiin perusopetuksen rahoituksen lisääntymisen 200 miljoonalla eurolla, kehitysavun leikkauksen yhteensä 1,2 miljardia euroa hallituskauden aikana, lukuisat maahanmuuttokiristykset sekä sieltä tulevan miljoonien eurojen säästöt.
Koponen lisää myös, että hallitus uudistaa oppimisen tuen, joka sekin jäi demarijohtoiselta hallitukselta tekemättä.
– Täysin naurettavaa väittää, että me perussuomalaiset emme olisi onnistuneet saamaan meille ja äänestäjillemme tärkeitä asioita eteenpäin. Neljän puolueen koalitiohallituksessa karmeassa julkisen talouden tilassa on tietenkin jokainen joutunut joustamaan tavoitteistaan, Koponen selventää.
– Meillä on kädessä demarien ja keskustan sotepommi, sekä neljän vuoden ”rahaa on” -politiikan karmiva lopputulos. Me yritämme nyt pelastaa Suomen niin, vähintä mitä voisitte suomalaisille paljastaa, on teidän vaihtoehtonne työllisyysvaikutukset.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Valtiovarainministeri Purra: Oppositio jatkaa rajattomien resurssien väärillä profetioilla

Päivän pointti: SDP salailee noloja lukujaan, eikä ihme – törsäisi rahaa, ettei työpaikkoja syntyisi

Päivän pointti: Öljyjalostamon alasajolla uhittelevan Teollisuusliiton johto on tukevasti miehitetty SDP:n ja vasemmistoliiton poliitikoilla

PS keskustalle: Eikö farssimainen sote-uudistus, Suomelle epäedullinen EU-elpymispaketti ja punavihreän politiikan pokkurointi ole ollut teidän siunaamaa politiikkaa?

Kansanedustaja Rami Lehtinen ihmettelee keskustan välikysymystä: ”Keskusta syyttää nykyistä hallitusta omista päätöksistään”

Lehtinen SDP:n vaihtoehdosta julkisen talouden tasapainottamiseksi: ”Ilmeisesti kotimaisen ruoantuotannon tukeminen ei kiinnosta demareita”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.