Perussuomalaisten kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen pitää demareiden joukkokritiikkiä perussuomalaisia kohtaan lähinnä säälittävänä.

SDP:n vaihtoehtobudjetin työllisyysvaikutuksia ei ole vieläkään julkaistu. Ari Koponen näkee tilanteen irvokkaana, kun samaan aikaan kritisoidaan hallituksen toimia, mutta omien toimien vaikutukset salataan.

– Onhan tämä demarien toiminta melkoista pelleilyä. Perussuomalaiset ovat saaneet useita isoja ja meille tärkeitä asioita hallitusohjelmaan, mistä osa on jo lainsäädännössä, Koponen muistuttaa.

Vasemmistolta perinnöksi velat ja sotepommi

Koponen nostaa esiin perusopetuksen rahoituksen lisääntymisen 200 miljoonalla eurolla, kehitysavun leikkauksen yhteensä 1,2 miljardia euroa hallituskauden aikana, lukuisat maahanmuuttokiristykset sekä sieltä tulevan miljoonien eurojen säästöt.

Koponen lisää myös, että hallitus uudistaa oppimisen tuen, joka sekin jäi demarijohtoiselta hallitukselta tekemättä.

– Täysin naurettavaa väittää, että me perussuomalaiset emme olisi onnistuneet saamaan meille ja äänestäjillemme tärkeitä asioita eteenpäin. Neljän puolueen koalitiohallituksessa karmeassa julkisen talouden tilassa on tietenkin jokainen joutunut joustamaan tavoitteistaan, Koponen selventää.

– Meillä on kädessä demarien ja keskustan sotepommi, sekä neljän vuoden ”rahaa on” -politiikan karmiva lopputulos. Me yritämme nyt pelastaa Suomen niin, vähintä mitä voisitte suomalaisille paljastaa, on teidän vaihtoehtonne työllisyysvaikutukset.

SUOMEN UUTISET