

PS ARKISTO
Slunga-Poutsalo: Kouluväkivallan kitkemiseen löydyttävä keinoja nopeasti
Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo on jättänyt hallituksen vastattavaksi kirjallisen kysymyksen kouluväkivallan kitkemisestä. Hallituksen on Slunga-Poutsalon mielestä tehtävä kaikkensa, ettei yksikään lapsi joutuisi pelkäämään kouluun menemistä.
Vielä muutama kymmenen vuotta sitten kouluissa työskentelivät lähinnä opettajat ja rehtorit. Tänä päivänä kouluissa on edellä mainittujen lisäksi mm. koulunkäynninohjaajia, sosionomeja, psykiatrisia sairaanhoitajia ja kouluvalmentajia. Silti jatkuvasti saadaan lukea yhä raaistuvasta oppilaiden toisiinsa kohdistamasta väkivallasta kouluarjessa.
– Vaikka meillä moniammatillinen työ kouluissa lisääntyy koko ajan, se ei näytä estävän väkivaltatilanteiden syntymistä, toteaa kansanedustaja Riikka Slunga-Poutsalo.
Tilanne on kestämätön
Slunga-Poutsalo sai äskettäin tietää eräässä pääkaupunkiseudun koulussa tapahtuneesta pahoinpitelystä. Tässä tapauksessa oppilas oli tänä syksynä jo vaihtanut koulua vakavan kiusaamisen vuoksi ja hetken aikaa arki olikin sujunut hyvin. Viime viikolla tuli sitten ilmi, että tämä oppilas oli pahoinpidelty uudessa koulussaan.
– Nyt tilanne on se, että oppilas ei ymmärrettävästi uskalla eikä halua mennä kouluun ja hänen vanhempansa joutuvat olemaan pois töistä turvatakseen lapsensa arjen. Koko perheen tilanne on kestämätön, Slunga-Poutsalo sanoo.
Erottaminen pariksi päiväksi ei ratkaise mitään
Opettajien ja rehtorien kurinpitokeinot ovat varsin vähäisiä ja lieviä, eikä väkivaltaisen oppilaan kanssa käyty kasvatuskeskustelu tai tämän erottaminen koulusta pariksi päiväksi ratkaise mitään. Tilanne ei ratkea myöskään lisäämällä kouluihin eri ammattinimikkeillä olevia aikuisia tai säätämällä kuraattorimitoituksia.
Slunga-Poutsalo kysyykin hallitukselta, mitä konkreettista se tekee kitkeäkseen pikaisesti väkivallan kouluista ja taatakseen niin oppilaille kuin henkilökunnallekin turvallisen kouluarjen.
– Yhdenkään lapsen ei pidä yhtenäkään päivänä pelätä kouluun menemistä, hän painottaa.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- rehtorit kouluväkivalta kurinpito koulunkäynti kirjallinen kysymys Opettajat Koulukiusaaminen Riikka Slunga-Poutsalo
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Huomenna vietetään itsemurhien ehkäisypäivää – ”Yksi syrjäytynyt lapsi maksaa yhteiskunnalle jopa miljoona euroa”

Koponen: ”Ennen vartijoiden palkkaamista kouluihin olisi paljon muitakin keinoja käytettävissä koulukiusaamisen ehkäisemiseksi”

Perussuomalaiset vaati laajempia oikeuksia koulukiusaamisen ja -väkivallan ehkäisyyn – vaatimukset kaadettiin äänestyksessä

52 603 ihmisen allekirjoitukset kansalaisaloitteeseen johtivat toivottuun lopputulokseen – Koponen: ”Vihdoin konkreettisia tekoja, ei vain tyhjiä sanoja”

Koulujen kulmilla satoja ampumisia Ruotsissa: ”Nuoret tuntevat paikat”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää