Puoluevaltuuston kokouksen avannut Timo Soini kertoi, että perussuomalaiset on Suomen nopeimmin kasvava puolue, mutta muistutti, että parantamisen varaa on aina.

– Työtä pitää tehdä joka päivä. Osaamisen tasoa on nostettava sekä järjestö- että eduskuntatyössä, vaikka eteenpäin on menty rutkasti. Olemme pääoppositiopuolue ja nimenomaan linjavaihtoehto hallitukselle. Meillä on täydet mahdollisuudet nousta Suomen suurimmaksi puolueeksi eurovaaleissa. Olemme todellinen kansanpuolue.

Soini kertoi, että puolueen johtopaikoista on alkanut kova kilpailu, ja että varapuheenjohtajat ja puoluesihteeri menevät varmasti äänestykseen. Hän peräänkuulutti asiallista kampanjointia ja poliiikan pöytätapoja:

– Ette te ihan heppo porukka ole. Rakas, joskus hankala lapsi, Soini nauratti yleisöä.

Omaishoito ja työttömyyden hoito etusijalle

Soini nosti omaishoidon aseman parantamisen on perussuomalaisen suurimmaksi sosiaalipoliittiseksi tehtäväksi. Omaishoito tuisi siirtää Kelan hoidettavaksi. Soinin mukaan tärkeää, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia, eikä tukitaso riipu asuinkunnasta. Hän korosti myös työttömyyden musertavaa vaikutusta:

– Työttömyys tuhoaa suomalaisen yhteiskunnan perustaa. Nuorelle miehelle työttömyyttä pahempaa on vain sota.

Soinin mukaan tarvitaan sopimus suomalaisten kanssa, jossa satsataan kaikkien ikäluokkien hyväksi yrittämiseen ja työhön. Perussuomalaiset valmistelevat oman vaihtoehtobudjetin, oman ehdotuksemme Suomen suunnan kääntämiseksi kasvuun.

Kyytiä kyhelölle Kepulle – sivistynyt Sipilä asialle

Puhe kääntyi eduskunnan kevätkauteen, jolloin keskusta yritti syrjäyttää varapuhemies Anssi Joutsenlahden.

– Tämä ei onnistunut, koska muut puolueet pitivät pelisäännöistä kiinni. Ryhmäpuheenjohtaja Kimmo Tiilikainen tarjosi yhteistyötä haukkumalla osan perussuomalaisista ihmisvastaisiksi ja minut sanani syöjäksi. Kuusitoista vuotta piti puoluetta johtaa, jotta moisen syytöksen kuulen miltään puolueelta.

Soini totesi, ettei petä, eikä pelkää – se tiedetään ja tunnetaan.

– Jos yhteistyötä halutaan, Kepun kannattaa vaihtaa yhteistyöveturiaan ja hyllyttää kyhelö komppaniajohtaja Tiilikainen. Tiilikaisen räyhääminen joka suuntaan käy kepulle kalliiksi. Jos yhteistyötä haluatte, pistäkää sivistynyt Sipilä asialle.

Soini painotti perussuomalaisten asialinjaa mutta korosti, että ilman suunnanmuutosta Suomi vajoaa ja hajoaa. Hän kertoi, että perussuomalaiset tekevät omat esityksensä esityksemme ja että puolue kannataa muiden hyviä esityksiä.

– Eurokriisin suhteen olemme olleet koko ajan oikeassa. Kiitos siitä, että uskoitte. Ja siitä, että olette tukeneet.

Puoluejohtaja suomi olan takaa Kataisen ja kaikkien muidenkin euromaiden hallituksia siitä, että ne hyväksyivät Kyproksen kriisin yhteydessä talletussuojan murtamisen myös alle 100 000 euron talletuksissa. Kyproksen hallitus ei kuitenkaan hyväksynyt ihmisten säästöihin kajoamista.

Kuri, lämmin syli ja lähimmäisenrakkaus

Lopuksi Soini puhui vielä koulujen, kotien ja sairaaloiden turvallisuustilanteesta. Hän puhutteli varttuneempia kokousedustajia seuraavin sanoin:

– Siihen aikaan kun te olitte koulussa, teititeltiin opettajaa. Noustiin ylös. Ei pidä palata 30-luvulle, mutta hyviin tapoihin pitää palata. Pitää olla kuri ja järjestys, mutta myös lämmin syli ja lähimmäisenrakkaus. Jokainen ihminen ja jokainen elämä on arvokas.

PS VERKKOTOIMITUS