Timo Soini kirjoittaa plokissaan Yhdysvaltain presidenttiehdokkaasta Donald Trumpista. 

Jostakin syystä minulta kysellään jatkuvasti Donald Trumpista. Politiikan tutkija herää minussa. Onko Trump politiikan Forrest Gump?

Perussuomalainen kansanmies tiivisti kolmen kohdan ohjelmaan ajankohtaiset haasteet ja kansan  syvien rivien tunnot.

  1. Rosvot kiinni
  2. Rajat kiinni
  3. Turpa kiinni

Käytän tätä mielestäni hyvää kolmen soinnun lasautusta herättämään ajatuksia.

Trump ja hänen tiiminsä tietää tarkalleen mitä tekee. Kokeilee kaikki rajat. On ennakoimaton, törkeä, hauska, ärsyttävä, pakottaa ottamaan kantaa, puolesta vai vastaan. Vie tilan ja hapen.

Showbisnestä. Showta ja bisnestä.

Kolmea kohtaa tulkiten ja syventäen. Rosvot kiinni. Minä pelaan omilla rahoillani, minua ei tarvitse lahjoa, olen riippumaton eliiteistä,  toisten ja kansan rahoista  ja mediasta. Man of independent means.

Rajat kiinni. Siihen mahtuu muuria ja muslimia. Taustakuvana islamilainen terrori ja sen nimissä tehdyt hirmuteot. Turvallisuudentunteen järkkyminen. Ratkaisu on kuri ja järjestys sekä oikeus kantaa asetta. Lännen mies.

Turpa kiinni. Julkisen tilan ja median on täyttänyt kaikenlaisten länkyttäjien joukko, joka kertoo, mitä mieltä saa olla, mitä mieltä ei saa olla. Itseään parempina ihmisinä pitämien kaapin päältä huutelua. Avointa pilkkaa mediasta ja toimittajista. Kansa nauraa ja tosikkotoimittajat antavat palstaa ja tilaa, jota millään rahalla ei saa ostettua.

Tuleeko Trumpistä presidentti tai presidenttiehdokas? Sitä en tiedä, mutta sen tiedän,  että ilman häntä tai hänen tukeaan Valkoiseen Taloon ei tule republikaanipresidenttiä. Oma possa on jo turvattu. Ei tarvitse kuin odottaa kun ovikello soi.

xxx

YLE-Leaksin Kesä Steiner on sysihauska. Tofuporukan Trump. Todellinen tereotypia.  Teemu Laajasalo – welldone.

TIMO SOINI

Tagit