

Viikon 7/2018 luetuin
Suomen Somalia-verkosto sai tukea järjestöavustajan palkkaamista varten – hakee nyt avustajaa, jolle ei makseta palkkaa
Julkisten tukien ja keräysten varassa toimiva Suomen Somalia-verkosto edellyttää palkattomalta järjestöavustajalta muun muassa kielitaitoa, oma-aloitteisuutta sekä valmiutta työskennellä iltaisin ja viikonloppuisin.
Suomen Somalia-verkosto ry. (somaliverkosto) on 19. tammikuuta julkaissut avointyöpaikka.fi –sivustolla rekrytointi-ilmoituksen, jossa somaliverkosto etsii palvelukseensa työkokeilijaa järjestöavustajaksi viestinnän ja varainhankinnan tehtäviin yhdistyksen toimistolle Helsinkiin.
Somaliverkosto edellyttää järjestöavustajaksi haluavalta useita erilaisia taitoja, muun muassa soveltuvaa koulutusta, sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa, oma-aloitteisuutta sekä valmiutta työskennellä iltaisin ja viikonloppuihin.
Tarjolla vaativia työtehtäviä – mutta ei palkkaa
Järjestöavustajan vastuulla on ainakin järjestön blogi, sosiaalisen median ja nettisivujen päivitys ja uutiskirjeen kokoaminen. Muihin työtehtäviin kuuluu esimerkiksi toimiston juoksevia asioita ja järjestön IT-asioiden hoitoa.
Kelpoisuusvaatimuksista ja vaativista tehtävistä huolimatta Somaliverkosto ei tarjoa järjestöavustajalle minkäänlaista rahallista vastiketta.
– Harjoittelusta ei makseta palkkaa, joten valitulla on oltava oppilaitoksen tai muun tahon tuki harjoittelun ajaksi. Otamme mielellämme vastaan hakemuksia myös palkkatukeen oikeutetuilta. Jos olet kiinnostunut työkokeilusta, ole ensin yhteydessä TE-toimistoon. Yliopiston harjoittelutuen (tms.) edellyttämästä työnantajan osuudesta voidaan keskustella tilanteen mukaan, rekrytointi-ilmoituksessa todetaan.
Sai ulkoministeriöltä yli 500 000 euroa
Somaliverkoston työnhakumenettely on surkuhupaisaa siihen nähden, että sen toiminta ylipäätään on enimmäkseen julkisista varoista maksettavien tukien ja keräyksien varassa.
Somaliverkostolle on vieläpä äskettäin myönnetty sosiaali-ja terveysministeriöltä varoja nimenomaan järjestöavustajan palkkaamista varten. Nyt etsittävälle järjestöavustajalle ei vastiketta kuitenkaan ole luvassa – edellyttäen, että kukaan tarttuu näin onnettomaan työtarjoukseen.
Somaliverkoston suurin rahoittaja on Timo Soinin (sin.) johtama ulkoministeriö, joka viime vuonna rahoitti verkoston eri hankkeita yli 500 000 eurolla. Somaliverkostolla on myös rahankeräyslupa, jonka avulla se voi kerätä varoja erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin.
Sosiaali- ja terveysministeriö myös jakaa ministeri Pirkko Mattilan (sin.) johdolla somaliverkostolle STEA-avustusta, jonka avustuksen loppusumma tälle vuodelle on 61 666 euroa.
Somaliverkosto kertoo olevansa Somalian ja Afrikan sarven kehitysyhteistyön sitoutumaton suomalainen kattojärjestö, jonka tavoitteena on edistää alueen rauhaa ja kehitystä. Somaliverkosto tekee kehitysyhteistyötä yhdessä jäsenjärjestöjensä ja paikallisten kumppanijärjestöjen kanssa.
ILKKA JANHUNEN
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Startup Refugees -miehet pummasivat ja saivat STEA-avustusta 180 000 euroa – ministeri Mattila jakaa miljoonia maahanmuutolle ja monikulttuurille

Järjestöjohtajilla muhkeat tulot: SPR:n pääsihteeri tienaa liki 9 000 euroa kuukaudessa

Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön 206,8 miljoonaa euroa – SPR yksi suurimmista tuensaajista

Valtion budjetista puoli miljardia euroa kotouttamiseen – Suomen Perusta: Ei todellisia työllistymisvaikutuksia

Julkisin varoin pyörivälle somaliliitolle RAY:n tukea yli 250 000 euroa vuodessa – hakee vielä 400 000 euroa lisää

Miljoonia julkista rahaa nyhtävä Suomen Pakolaisapu hakee työkokeilijaa – ei makseta palkkaa

Monikulttuurisuuteen kylvettiin kymmeniä miljoonia – STEA jätti syöpälasten ja kehitysvammaisten perheet sekä omaishoitajat ilman avustuksia

Näin meitä vedätetään: Suomesta turvapaikan saanut lakifirman toimitusjohtaja tuomittiin petoksesta – huijasi oikeusaputoimistoa perusteettomilla laskuilla

STEA jakoi yli puoli miljoonaa euroa somalien yhdistystoimintaan
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Saksan tuleva hallitus haluaa kieltää valehtelun ja viedä kansankiihottajilta oikeuden asettua ehdokkaaksi vaaleissa
Saksan kristillisdemokraattien ja demarien hallituskoalitio aikoo säätää desinformaation levittämisen rangaistavaksi teoksi. Valeuutisten levittämistä tehostavien verkkorobottien käyttö kielletään. Mediaa valvomaan se haluaa oman koneistonsa. Kritiikissä kysytään, aikooko mustapunahallitus perustaa myös totuusministeriön.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.
