Göteborgissa auto kurvasi yllättäen jalkakäytävälle, kiihdytti voimakkaasti ja törmäsi pahaa aavistamattomaan pariskuntaan. Nainen kuoli ja mies loukkaantui vakavasti. Epäillyt on vangittu ja syyttäjä epäilee yhtenä mahdollisuutena teon motiiviksi kunniamurhaa.

Viime lauantaina mies ja nainen jäivät auton alle jalkakäytävällä Hisingenin lähiössä Göteborgissa. 40-vuotias nainen kuoli myöhemmin samana päivänä vammoihinsa ja saman ikäinen mies loukkaantui vakavasti. SVT:n mukaan mies oli naisen uusi kumppani.

Poliisi otti pian kiinni neljä henkilöä. Kaksi heistä on surmansa saaneen lapsia ja kaksi muuta lähisukulaisia. Veljekset saavat syytteen murhasta ja murhayrityksestä. Kaksi muuta saavat syytteen törkeästä rikoksentekijän suojelemisesta.

Pikkuveli puhkesi oikeudessa kyyneliin

Murhasta epäillyistä veljeksistä toinen on 20-vuotias ja toinen alle 18-vuotias. Vangitsemisoikeudenkäynnissä vanhempi veljeksistä puhkesi nauruun kuultuaan oikeuden päätöksen. Nuorempi veli alkoi itkeä.

Tapahtumat saivat aikaan kiihkeitä reaktioita salissa olleissa epäiltyjen sukulaisissa. Epäilty kunniamurha on herättänyt voimakkaita tunteita ja saanut huomattavasti palstatilaa myös Ruotsin mediassa.

Isovanhempia epäillään suojelurikoksesta

Kunniamurhaan viittaa se, että poikien isoisää ja isoäitiä epäillään osallisuudesta rikokseen. Kuusikymppiset veljesten isän vanhemmat saivat syytteen törkeästä rikoksentekijän suojelemisesta.

Isoisä sai syytteen myös törkeästä uhkauksesta, joka tiettävästi liittyy surmansa saaneeseen naiseen.

Rikostutkimukset keskittyvät nyt sosiaalisessa mediassa julkaistuihin videoihin ja kirjoituksiin, joissa surmatun naisen on esitetty loukanneen perheen kunniaa.

SUOMEN UUTISET