Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on jättänyt tänään eduskunnassa toimenpidealoitteen Suomen irtautumiseksi Euroopan unionin yhteisestä turvapaikkapolitiikasta.

Toimenpidealoitteessa esitetään, että Suomen tulee aloittaa neuvottelut EU:n kanssa irtautuakseen EU:n yhteisestä turvapaikkapolitiikasta, joka tällä hetkellä sitoo Suomen kädet turvapaikanhakijoiden vastaanotossa ja heille tarjottavissa palveluissa.

Tavio tahtoo, että Suomen seuraava hallitus ottaa asiaan tiukan kannan ja hyväksyy vain, että EU päästää jatkossa Suomen harjoittamaan itsenäistä maahanmuuttopolitiikkaa.

Suomen päätettävä turvapaikkapolitiikastaan itse

Tavio katsoo, että järkevä kansakunta pyrkii keksimään itse ratkaisuja – varsinkin silloin kun unionitasolla keksityt ratkaisut eivät toimi. Esimerkiksi Itävalta julisti oma-aloitteisesti vuonna 2017 tehneensä jo oman osuutensa siirtolaiskriisissä.

Tanska on ulkona EU:n turvapaikkapolitiikasta, vaikka on unionin jäsenvaltio. EU:n ulkopuolisista maista myöskään esimerkiksi Norja ja Sveitsi eivät ole sidottuja EU:n turvapaikkalainsäädäntöön.

– Jos maahanmuuttopolitiikasta tahdotaan tehdä vastuullista ja kestävää, Suomi tarvitsee oikeuden päättää omasta turvapaikkapolitiikastaan, Tavio sanoo.

Massamaahanmuutto on poliittinen valinta

Sotaa, köyhyyttä ja nälänhätää on ollut maailmassa aina, mutta silti turvapaikanhakijoiden määrät ovat nousseet vasta hiljattain. Afrikasta ja Lähi-idästä ei annettu saapua suuria ihmisjoukkoja Suomeen esimerkiksi 1960-, 1970- ja 1980-luvulla. Silloinkin noilla alueilla kärsittiin ja Suomi oli vauraiden maiden joukossa.

Massamaahanmuutto ei ole väistämätön luonnonvoima eikä välttämätön seuraus maailman ongelmista, vaan ihmisten aikaansaannos, johon voidaan puuttua turvapaikkalinjauksilla ja rajavalvonnalla.

– EU:n lainsäädäntö estää Suomea ylläpitämästä rajakontrollia ja edellyttää turvapaikanhakijoiden päästämistä maahan. Käynnissä oleva kansainvaellus ei ole luonnonvoima, vaan sen salliminen on tarkoituksellinen ja tahallinen poliittinen valinta, Tavio sanoo.

SUOMEN UUTISET