Amerikkalaispoika osti kirppikseltä Trumpin ensi vuoden presidentinvaalikampanjaa mainostavan lippiksen. Häntä kuitenkin kiusattiin koulussa lippiksestä niin paljon, että 14-vuotias poika lakkasi pitämästä sitä. Tämä ei riittänyt kiusaajille, jotka pahoinpitelivät pojan rajusti koulubussissa. Äidin mielestä kyseessä on poliittinen viharikos, johon liittyy lisäksi rasistinen motiivi.

Pahoinpitely tapahtui Floridassa jo marraskuun loppupuolella, mutta siitä kuvattu video tuli julkisuuteen vasta nyt, kun uhrin perhe päätti ryhtyä oikeustoimiin pahoinpitelijöitä vastaan, kertoo Daily Mail. Hyvin ahdistava pahoinpitelyvideo on katsottavissa lehden nettisivuilla.

Poika joutui sairaalaan aivoruhjeiden takia

Pojan äiti kertoo, että 14-vuotias Tyler joutui joukkopahoinpitelyn seurauksena sairaalaan, jossa hänellä todettiin aivojen ruhjevammoja. Äiti kirjoittaa Twitterissä, että vaikka hän itse onkin avoimesti Trumpin kannattaja, hänen poikansa osti Trump-lippiksen omilla rahoillaan ja oli siitä ylpeä.

– Hän pisti sen päähänsä kouluun mennessään, mutta kun kiusaaminen alkoi heti, hän laittoi lippiksen piiloon eikä enää laittanut sitä kouluun, äiti kertoo Twitterissä. Mutta vahinko oli jo tapahtunut ja pojasta oli tullut koulukiusaajien kohde.

Rasistinen viharikos?

Poika ei ensin kertonut vanhemmilleen koulussa ja koulumatkoilla tapahtuneesta kiusaamisesta ja pahoinpitelyistä. Mutta sitten hän joutui viiden häntä vanhemman ja isomman teinin pahoinpitelemäksi.

Videolla näkyy, miten ainakin kolme tyttöä ja kaksi poikaa hakkaa Tyleriä päähän tämän huutaessa kivusta ja yrittäessä suojella itseään. Tylerin äiti pitää pahoinpitelyä rasistisena viharikoksena, koska hyökkääjät ovat mustia ja hänen poikansa on valkoinen.

Pahoinpitelystä kuvattu video löytyy myös äidin Twitter-seinältä.

SUOMEN UUTISET