Göteborgin käräjäoikeus on vanginnut kaksi 2000-luvulla syntynyttä tyttöä epäiltynä 32-vuotiaan miehen ampumisesta Göteborgin lähiössä, Ruotsin yleisradioyhtiö kertoo. Toinen tytöistä saa syytteen murhasta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta ja toinen avunannosta rikoksiin.

Viranomaiset kertovat vangitsemisen taustoista tutkinnan tässä vaiheessa erittäin vähän. Poliisilla on kuitenkin selkeä näkemys tapahtumien kulusta.

Toukokuussa Göteborgin surmattiin ampumalla paikallisen jengin maahanmuuttajataustainen jäsen. Häntä oli aiemmin keväällä kuulusteltu ampuma-aserikoksiin liittyen. Poliisin kertoman mukaan murhassa onkin todennäköisesti kyse jengien välienselvittelystä.

Syyttäjän mukaan törkeä ampuma-aserikos tarkoittaa juuri murhaan käytettyä asetta. Ampumista todistaneet henkilöt kertoivat, että kyse oli automaattipistoolista. On täysin ennenkuulumatonta, että mahdollinen ampuja on nuori tyttö. Tämä on Ruotsinkin rikoshistoriassa ainutlaatuista.

Murhaan liittyy käsittämättömiä seikkoja eikä poliisi kerro tällä hetkellä enempää. Virkamiehet vetoavat siihen, että jengiampumisten tutkinta on erittäin herkässä vaiheessa. Joka tapauksessa kyse on kokonaisuudesta, jossa nyt tapahtunut teinityttöjen vangitseminen on osa totuutta.

Suomen Uutiset