Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on tyytyväinen hallituksen budjettiriihen tuloksiin.

– Ministerimme tekivät neuvotteluissa loistavaa työtä. Lukuisat perussuomalaisille tärkeät tavoitteet toteutuvat ja hallitusohjelmaa viedään aikataulussa eteenpäin, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kiittelee.

Uutena toimenpiteenä hallitus toteuttaa Lex Lindströmin. Kyseessä on kertaluonteinen poikkeusmenettely, jonka myötä yli 60-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien on mahdollista päästä ennenaikaisesti eläkkeelle. Perussuomalaisten vaatimuksesta työttömyyden rajaksi asetetaan 5 vuotta.

– Tutkimusten mukaan yli viisi vuotta työttömänä olleista kuusikymppisistä vain yksi prosentti työllistyy. Lex Lindström helpottaa merkittävällä tavalla näiden ihmisten arkea. Lomakkeiden täyttely loppuu, kun he pääsevät halutessaan eläkkeelle. Tämä on historiallinen ja oikeudenmukainen päätös, Terho toteaa.

Guggenheimille ei myönnetä valtion rahaa

Budjettiriihessä myös torpattiin lopullisesti Guggenheimin valtionrahoitus, kun perussuomalaiset torjuivat kokoomuksen ja keskustan esittämän rahoituksen.

– Perussuomalaisten ansiosta valtion rahoja ei tähän hankkeeseen suunnata. Asia on nyt kerta kaikkiaan loppuun käsitelty, Terho toteaa.

Valtioneuvoston sivuilla poimintoja budjettiriihen tuloksista >

SUOMEN UUTISET