Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen kiittelee hallituksen budjettiriihessä tekemiä työllisuuspäätöksiä.

– Edellisen hallituksen demarivaltiovarainministeri kevensi käytännössä suurten yritysten verotusta unohtaen pienet yritykset ja elinkeinon harjoittajat. Juuri näissä pienissä yrityksissä on kuitenkin yksityisen puolen työpaikoista 90 %. Nykyinen hallitus korjasi tämän asian budjettiriihessä ja pienyrityksiä kannustetaan työllistämään saman suuruisella verohelpotuksella, joka aiemmin annettiin osakeyhtiöille. 5%:n yrittäjävähennys oli perussuomalaisten tavoitteena. Mottomme työ, yrittäminen ja välittäminen saa näiltäkin osin katetta, talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen toteaa.

– Maksuperusteinen ALV on oikeudenmukaisuusasia. On käsittämätöntä, että yrittäjä on joutunut maksamaan ja näin rahoittamaan arvonlisäveron laskusta, josta hän ei vielä ole edes saanut rahoja. Tämä on johtanut monesti käyttöpääoman puutteeseen ja usein myös tarpeettomien korkojen maksuun. ALV:n muuttaminen maksuperusteiseksi ilahduttaa minua henkilökohtaisesti, koska olin vaaleissa luvannut tehdä muutoksen eteen töitä, Kaj Turunen iloitsee.

Teollisuudelle päästökauppakompensaatiota yli 40 miljoonalla

Hallitus on päättänyt kompensoida päästökaupasta Suomen raskaalle teollisuudelle aiheutuvia epäsuoria kustannuksia. Kompensaation arvo on 43 miljoonaa euroa.

– Päästövähennyksistä Euroopan sisäisessä taakanjaossa on muodostumassa hyvin epäoikeudenmukainen ja Suomen teollisuudelle kallis. Lisäksi meidän kilpailijamaat kompensoivat omalle teollisuudelleen päästökaupan epäsuoria kustannuksia. On erinomainen päätös hallitukselta reagoida tähän ja korvata suomalaiselle teollisuudelle päästökaupan aiheuttamia menetyksiä, kiittelee talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps).

– Vaadittiin perussuomalaiset hallitukseen, että päästökaupan aiheuttamiin ongelmiin vihdoin reagoidaan, kommentoi Turunen.

Kaivosalalle merkittävä veronalennus

Kaivokset saavat yhteensä 21 miljoonan euron arvoisen sähköveronalennuksen, kun kaivostoiminta palautetaan alemman sähköveron piiriin.

– Edellinen hallitus nosti kaivosten sähköveroa. Se oli aivan järjetön päätös, pohtii Turunen.

– Me vastustimme korotusta tuolloin. Suomi on perinteikäs kaivosmaa, jolla on poikkeukselliset malmivarannot. Ihmettelen, että edellinen hallitus päätti toimillaan tieten tahtoen heikentää alan menestysmahdollisuuksia. Meidän on päinvastoin kaikin tavoin tuettava työpaikkojen säilymistä Suomessa.

– Saamme taas kaksi hallitusneuvotteluissa asettamaamme tavoitetta läpi: päästökaupan epäsuoria kustannuksia korvataan sähköintensiivisille aloille ja kaivosteollisuuden sähkövero laskee. Hyvä päivä.

SUOMEN UUTISET