Asiasta videotwiittasi esimerkiksi UN Watchin johtaja Hillel Neuer.

– “It’s good to see you again,” says Finland Foreign Minister @Haavisto just now, as he meets and smiles with murderous mollahs’ mouthpiece @Amirabdolahian, next to the U.N. Human Rights Council. @MarinSanna, we urged the free world: #WalkoutIRI.

Ulkoministeri Pekka Haaviston tervehtiminen Iranin ulkoministerin Hossein Amir-Abdollahianin kanssa on saanut laajaa paheksuntaa myös #WalkoutIRI ja #WomanLifeFreedom ihmisoikeustaistelijoiden keskuudessa.

Ulkoministeri ei vastaa

Haavisto edusti Suomea YK:n ihmisoikeusneuvoston konfrenssissa Sveitsin Genevessä, 26.–27. helmikuuta.
Ihmisoikeusneuvosto on YK:n tärkein hallitustenvälinen ihmisoikeuksia suojeleva ja edistävä elin.

– YK:n ihmisoikeusneuvostolla on tärkeä mandaatti huolehtia ihmisoikeuksien toteutumisesta kaikkialla maailmassa. Tämä on erityisen keskeistä muistaa juhlistaessamme YK:n ihmisoikeusjulistuksen 75-vuotista taivalta tänä vuonna. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ja kaikki YK:n jäsenvaltiot ovat sitoutuneet ihmisoikeuksiin, toteaa ulkoministeri Haavisto ulkoministeriön tiedotteessa.

Ulkoministeriön tiedote kertoo myös, että ihmisoikeusneuvoston jäsenenä Suomi edistää järjestelmällisesti naisten ja tyttöjen oikeuksia, sukupuolten tasa-arvoa, haavoittuvassa asemassa olevien henkilöiden ja ryhmien oikeuksia sekä vastuuvelvollisuuden toteutumista. Vapaan kansalaisyhteiskunnan, ihmisoikeuspuolustajien ja YK:n ihmisoikeusvaltuutetun riippumattoman työn tukeminen ovat myös vahva osa Suomen jäsenyyskautta.

Suomen Uutiset pyysi ulkoministeriöstä ulkoministerin kommenttia asiasta tiistaina 28.2. Vastausta ei kuulunut.

SUOMEN UUTISET