Demokraattipuolueen ajama liberaali politiikka on heikentänyt Kalifornian kaupunkien turvallisuutta. Kadut ovat täynnä kodittomia huumeiden käyttäjiä. Monet kauppaketjut ovat sulkeneet ongelma-alueilla sijaitsevia myymälöitään jatkuvien varkauksien takia. Nyt jopa sosiaali- ja terveysministeriö kehottaa työntekijöitään jäämään kotiin etätöihin, koska valtion virastotalolle on liian vaarallista tulla.

Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut San Franciscossa työskenteleviä virkamiehiään jäämään etätöihin, koska virastotalon ympäristö on muuttunut liian vaaralliseksi huumeongelman takia, kertoo New York Post -lehti. Ohje etätyön suosimisesta on voimassa toistaiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriön toimitilat sijaitsevat San Franciscon keskustassa olevassa virastotalossa, joka on nimetty demokraattipuoluetta edustavan Nancy Pelosin mukaan. Pelosi on veteraanipoliitikko, joka toimi pitkään edustajanhuoneen puhemiehenä.

Liberaali politiikka houkuttelee asunnottomia

Kuten Suomen Uutiset on aiemminkin kertonut, demokraattien ajaman liberaalin politiikan seuraukset näkyvät selvästi Kaliforniassa. Huumeiden helppo saatavuus, osavaltion tarjoamat sosiaaliedut ja lievemmät rangaistukset pikkurikoksista ovat houkutelleet Kaliforniaan asunnottomia ihmisiä muista osavaltioista.

Tämän seurauksena kaduilla asuu paljon kodittomia huumeiden käyttäjiä. Nancy Pelosin mukaan nimetyn virastotalon ympäristö on yksi fentanyylin käyttäjien suosimista notkumispaikoista. Edullinen ja tehokas fentanyyli tekee käyttäjistään zombin kaltaisia olentoja, kuten vaikkapa tästä BBC:n dokumentista näkee.

Virastotalolle liian vaarallista tulla

Nyt sosiaali- ja terveysministeriön henkilöstöhallinto pitää huumeidenkäyttäjien aiheuttamaa riskiä valtion virastotalon ympäristössä niin suurena, että se suosittelee kaikille etätöitä. Samassa rakennuksessa on myös työministeriön ja liikenneministeriön toimitiloja, mutta lehti ei tiedä, koskevatko etätyösuositukset myös niitä.

Myös ex-puhemies Nancy Pelosin oma toimisto sijaitsee hänen mukaansa nimetystä virastotalossa. New York Post -lehden tietojen mukaan Pelosi ei kuitenkaan ole kehottanut omia työntekijöitään jäämään etätöihin, vaan pyrkii varmistamaan heidän turvallisuutensa yhteistyössä poliisin kanssa.

Jatkuvat myymälävarkaudet johtavat kauppojen sulkemiseen

Kasvanut rikollisuus on tehnyt San Franciscon keskustasta turvattoman alueen. Kauppoihin kohdistuu järjestelmällisiä myymälävarkauksia, joihin työntekijöitä on kielletty puuttumasta. Työntekijä voi jopa saada potkut, mikäli puuttuu myymälävarkaiden toimintaan.

San Franciscossa sijaitsevan Walgreens-tavaratalon henkilökunta kyllästyi jatkuviin myymälävarkauksiin ja lukitsi pakastekaapit ketjulla. Yhtiön johto käski kuitenkin poistamaan lukitusketjun, koska se on ikävää mainosta yritykselle. Monet vähittäiskaupan yritykset ovat sulkeneet ongelma-alueilla sijaitsevia myymälöitään jatkuvien varkauksien ja muiden ongelmien takia.

SUOMEN UUTISET