Yhdysvaltain presidentin pojan läppäriltä on löytynyt uusia, huumehuuruisia videoita. Samaan aikaan nuoremman Bidenin liiketoimet Ukrainassa ja Kiinassa ovat tutkinnassa. Isä-Biden on toistuvasti kieltänyt tietäneensä poikansa bisneksistä mitään, mutta uusien todisteiden valossa tämä ei pidä paikkaansa.

Vuonna 2020 Yhdysvaltain presidentinvaalien alla julkisuuteen tuli huumehuuruisia videoita, joissa Joe Bidenin poika, Hunter Biden, esiintyi vähissä pukeissa vähäpukeisten naisten seurassa. Videoiden kerrottiin olevan peräisin Hunter Bidenin MacBook-läppäristä, joka oli unohtunut tietokonekorjaamoon Delawaressa. Myös lasku oli jäänyt maksamatta.

Läppäristä löytyi myös vakavampaa aineistoa, kuten sähköpostiviestejä, joiden mukaan Hunter Biden olisi järjestänyt vuonna 2015 ukrainalaisen Burisma-yhtiön edustajalle tapaamisen isänsä kanssa, joka oli tuolloin varapresidenttinä. New York Post -lehti kirjoitti presidentinvaalien alla aiheesta paljastusjutun.

Vaaliväittelyssä Donald Trumpin kanssa Joe Biden väitti läppäriltä löytyneitä tietoja Venäjän misinformaatioksi. Myöhemmin on kuitenkin todistettu, että sähköpostiviestit ovat aitoja.

Somejätit reagoivat paljastuksiin yrittämällä estää niiden leviämisen somessa. Twitter meni sensuurissaan kaikkein pidemmälle jäädyttäen New York Post -lehden Twitter-tilin 16 päiväksi ja estämällä ihmisiä linkittämästä paljastusjuttuihin. Facebook puolestaan ilmoitti rajoittavansa Hunter Bideniin liittyvien juttujen näkyvyyttä alustallaan.

Uudet videot: huumeita, prostituoituja ja paljastuksia

Äskettäin julkisuuteen tulleet videot ja tiedot ovat peräisin Hunter Bidenin tietokoneen levyltä löytyneestä iPhone-puhelimen varmuuskopiosta, jonka salasanasuojaus on nyt murrettu. Twitter pyrkii jälleen sensuroimaan vuotoja ja demokraattipuolen valtamedian vaikenee paljastuksista.

– En ymmärrä, miksi valtamedia ei ole uutisoinut Hunter Bidenin läppäristä. Jos kyseessä olisi Donald Trumpin poika, näitä videoita näytettäisiin uutisissa jatkuvalla syötöllä, toteaa vaihtoehtomedian toimittaja Katie Daviscourt.

Onko huumerahat hankittu korruptiolla?

Hunter Bidenin itsensä tallentamat, nolot sekoiluvideot eivät juurikaan ole aiheuttaneet mainehaittaa hänelle itselleen tai presidentti Bidenille. Todellinen ongelma on kuitenkin paljon suurempi kuin yhden yksilön huume- ja seksiriippuvuus.

Pohjimmiltaan kyse on siitä, onko Hunter Biden hankkinut huumeisiin ja prostituoituihin käyttämänsä valtavat rahasummat keinoilla, jotka ovat olleet Yhdysvaltain kansallisten etujen vastaisia. Ja missä määrin isä-Biden on ollut tietoinen poikansa liiketoimista ulkomaalaisten tahojen kanssa.

”Luulen, että olet selvillä vesillä”

Joe Biden on vuosien varrella aina väittänyt, että ei tiedä yhtään mitään poikansa ulkomaisista liiketoimista eikä ole ikinä keskustellut liikeasioista poikansa kanssa. Uusimmassa vuodossa paljastunut materiaali kertoo kuitenkin toista.

Puhelimen varmuuskopiosta löytyi ääniviesti, jonka Joe Biden jätti pojalleen liittyen lehtiartikkeliin, joka koski Hunterin yhteyksiä kiinalaisen energiayhtiön CEFC:n johtajaan. Viesti osoittaa, että isä-Biden oli perillä poikansa liiketoimista.

– Minun mielestäni se artikkeli oli hyvä. Luulen, että olet selvillä vesillä, isä-Biden sanoi pojalleen.

Toimiko poika isänsä viestinviejänä ulkomailla?

Hunter Bidenin tietokoneelta löytyneen kalenterin mukaan hän on vuosina 2008-2016 tavannut isänsä ainakin 30 kertaa muutaman päivän sisällä palattuaan ulkomaanmatkalta esimerkiksi Venäjältä tai Kiinasta. Tapaamiset ovat tapahtuneet joko Valkoisessa talossa tai varapresidentin virka-asunnolla.

Nämä aamiais- ja lounastapaamiset herättävät kysymyksen, onko Hunter Biden toiminut viestinvälittäjänä isänsä ja ulkomaisten tahojen välillä, kirjoittaa New York Post. Ne murentavat myös Joe Bidenin väitettä, että hän ei ole tiennyt mitään poikansa hämäristä ulkomaandiileistä.

Hunter todistamaan, jos republikaanit voittavat vaalit

Republikaanien kongressiedustaja Elise Stefanik pitää näitä uusia paljastuksia lisätodisteina korruptiosta. Hän on luvannut haastaa Hunter Bidenin todistamaan kongressin tutkintakomitean eteen, mikäli republikaanit voittavat marraskuun vaalit ja saavat kongressissa enemmistön.

– Ei mene päivääkään ilman uutta paljastusta siitä, miten syvästi Joe Biden on ollut sekaantunut poikansa Hunter Bidenin korruptoituneisiin liiketoimiin ulkomailla, Elise Stefanik sanoi New York Post -lehdelle.

Ukrainalaisen energiayhtiön hallituksessa

Vuonna 2020 Hunter Bidenin tietokoneelta löytyi 22 000 asiantuntijoiden aidoksi varmistamaa sähköpostiviestiä, jotka on lähetetty vuosien 2009 ja 2019 välillä. Joe Biden oli Barack Obaman varapresidenttinä 2009-2017. Samalla ajanjaksolla Hunter Biden toimi ukrainalaisten ja kiinalaisten yritysten konsulttina isolla rahalla.

Obama nimitti varapresidentti Bidenin Ukrainan asioista vastaavaksi edustajakseen alkuvuodesta 2014. Pian sen jälkeen hänen poikansa Hunter otettiin ukrainalaisen energiayhtiö Burisman hallituksen jäseneksi 50 000 dollarin kuukausikorvausta vastaan. Hunter lähti Burisman hallituksesta huhtikuussa 2019, kun hänen isänsä julkisti presidenttiehdokkuutensa.

Energiayhtiö Burisman omistaa välikäsien kautta ukrainalainen oligarkki Mykola Zlochevsky, joka toimi myös Ukrainan luonnonvaroista vastaavana ministerinä vuosina 2010-2012. Burismaan liittyvistä korruptioepäilyistä kirjoittanut Guardian-lehden toimittaja ihmettelee, miksi oligarkki olisi ottanut yhtiönsä hallitukseen aivan tavallisen amerikkalaisen yritysjuristin, jolla ei ole aiempaa kokemusta Ukrainasta.

Kovat konsulttipalkkiot Kiinasta

On aivan selvää, että Hunter Bidenin konsulttisopimukset sekä Ukrainassa että Kiinassa perustuivat siihen, että hän pystyi järjestämään ulkomaisille liikemiehille yhteyksiä isäänsä.

Kiinalaiselta CEFC-energiayhtiöltä Bidenit saivat vuosien 2017-18 aikana kaikkiaan lähes viiden miljoonan dollarin palkkion. How American Elites Get Rich Helping China Winkirjan kirjoittanut tutkiva toimittaja Peter Schweizer sanoo, että kiinalaisen rahan virtaaminen Bidenin suvulle on vaikuttanut Yhdysvaltain Kiinan politiikkaan siten, että Joe Bidenin presidenttikaudella maa on jatkuvasti pienin askelin antanut periksi Kiinalle.

Hunterilla vaikutusvaltaa isäänsä

Uusimpaan vuotoon sisältyy vuonna 2018 nauhoitettu keskustelu, jossa Hunter Biden kehuu ystävälleen, että hänen isänsä jumaloi häntä ja on valmis tarttumaan mihin tahansa Hunterin ehdottamaan aiheeseen.

– Jos minä sanon, että jokin aihe on minulle tärkeä, hän löytää kyllä keinot ottaa sen osaksi omaa politiikkaansa, Hunter sanoo.

– Minun isäni kunnioittaa minua enemmän kuin ketään muuta maailmassa.

Isän ja pojan keskinäinen arvostus on molemminpuolista. Hunter Biden tuntuu myös olevan valmis käyttämään vaikutusvaltaansa poliittisiin tarkoituksiin.

Raha-asiat tutkinnassa

Hunter Bidenin ulkomaisia liiketoimia koskeva oikeusministeriön tutkinta alkoi jo vuonna 2018. Tämän vuoden keväällä tutkinta on saanut uutta vauhtia ja uusia todistajia, kertoo CNN.

Poika-Bideniin kohdistuvat tutkinnat koskevat muun muassa rahanpesu- ja veronkiertoepäilyjä. Pankit ovat tehneet hänen saamiinsa tilisiirtoihin liittyen 150 rahanpesuepäilyilmoitusta.

Toistaiseksi Hunter Bidenia ei ole tuomittu tai edes asetettu syytteeseen mistään rikoksista, ei edes huumerikoksista. Hän on kuitenkin joutunut maksamaan parin miljoonan dollarin veromätkyt saamistaan konsulttipalkkioista. Hunter Biden kiistää syyllistyneensä mihinkään väärinkäytöksiin.

Presidentti Joe Biden ei ole tutkittavana poikansa liiketoimien yhteydessä. Väitteistä huolimatta ei ole löytynyt mitään näyttöä siitä, että Joe Biden olisi saanut henkilökohtaista hyötyä poikansa liiketoimista.

SUOMEN UUTISET