

LEHTIKUVA
Konservatiivijuontaja: Demokraatit tulevat hylkäämään Bidenin ja Harrisin – syrjään heittäminen ollut suunnitelmissa alusta asti
Presidentti Bidenin suosio on tasaisessa laskussa. Kaksi kolmasosaa äänestäjistä ei halua hänen asettuvan enää ehdolle kakkoskaudelle. Peräti 88 prosenttia amerikkalaisia on sitä mieltä, että maa on menossa aivan väärään suuntaan. Konservatiivijuontaja ennustelee, että demokraatit tulevat heittämään Bidenin ja hänen varapresidenttinsä ”bussin alle”.
Äskettäin tehdyn kyselytutkimuksen mukaan 71 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että Joe Bidenin ei pitäisi enää asettua uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Vain 29 prosenttia haluaisi nähdä Bidenin ehdolla kakkoskaudelle.
Konservatiivisen Fox News -kanavan juontaja Tomi Lahren ennustelee, että demokraattipuolue tulee heittämään Bidenin ja myös varapresidentti Kamala Harrisin niin sanotusti ”bussin alle” marraskuussa käytävien puolivälivaalien jälkeen. Vaalien ei odoteta menevän demokraattien kannalta hyvin.
– He aikovat hylätä Joe Bidenin, Lahren sanoo. He aikovat käyttää Bidenia syntipukkina peitelläkseen oman politiikkansa epäonnistumisen.
”Varjopresidentti ja sätkynukke”
Tomi Lahren pitää Bidenia ”varjopresidenttinä ja sätkynukkena”, jonka syrjään heittäminen on ollut demokraattien suunnitelma alusta asti. Demokraattipuolueen tavoitteena on saada amerikkalaiset äänestäjät uskomaan, että vika on ollut vain Joe Bidenissa ja Kamala Harrisissa henkilökohtaisesti, ei demokraattien politiikassa, jota he ovat ajaneet.
Lahrenin mukaan nyt on enää kyse siitä, kenet demokraatit valitsevat seuraavaksi presidenttiehdokkaakseen. Hänen mukaansa se ei tule olemaan Joe Biden, Kamala Harris, Nancy Pelosi tai Hillary Clinton. Lahren uumoilee, että demokraattien seuraava valinta tulee olemaan Kalifornian nykyinen kuvernööri Gavin Newsom.
Kansan tuomio tulee välivaaleissa
Marraskuussa pidettävät vaalit osuvat Bidenin presidenttikauden puoliväliin. Välivaaleissa valitaan kaikki kongressin alahuoneen edustajat ja kolmasosa ylähuoneen eli senaatin jäsenistä. Samassa yhteydessä valitaan kymmeniä kuvernöörejä ja muita korkeita virkamiehiä.
Republikaanien ennustetaan menestyvän välivaaleissa hyvin. Jos republikaanit saavat enemmistön kongressissa, presidentti Bidenin on hyvin vaikea saada lakiesityksiään läpi.
Murskaavat gallup-luvut
Bidenin kannatus jatkaa tasaista alamäkeään. Tällä hetkellä vain joka kolmas (36%) amerikkalainen hyväksyy Bidenin toimet presidenttinä. Selvästi yli puolet (56%) ei hyväksy. Vielä vuosi sitten Biden sai niukasti enemmän positiivisia kuin negatiivisia arvioita.
Kesäkuun lopussa pidetyn kyselytutkimuksen mukaan peräti 88 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että maa on menossa väärään suuntaan. Vain joka kymmenes on sitä mieltä, että oikealla tiellä ollaan.
Talous huolettaa paljon enemmän kuin aborttioikeus
Amerikkalaisten suurimmat huolenaiheet ovat inflaatio (33%) ja polttoaineiden hinnannousu (15%) ja muut talouteen liittyvät asiat. Korkeimman oikeuden äskettäinen aborttilainsäädäntöön liittyvä päätös – joka herätti paljon keskustelua Suomessa asti – ei ole kovinkaan monen amerikkalaisen mielestä vakava huolenaihe.
Aborttilainsäädännön siirtäminen yksittäisten osavaltioiden päätettäväksi herätti huolta vain viidessä prosentissa vastanneista. Suurin osa heistä on demokraattien äänestäjiä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Gavin Newsom Tomi Lahren Nancy Pelosi välivaalit Joe Biden Kamala Harris Hillary Clinton Yhdysvallat
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Valkoisen talon ex-lääkäri: ”Bidenin kognitiiviset kyvyt heikentyneet – uhka kansalliselle turvallisuudelle”

Bidenille haistattelusta on tullut jenkkifutiskatsomojen uusi villitys

Inflaatio kurittaa amerikkalaisia, bensan hinta ennätyskorkealla – Biden kehottaa kansaa sähköauto-ostoksille

Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla kaaos – laittomien rajanylitysten lisäksi Yhdysvaltoihin tulvii fentanyyliä

Bidenin kannatus laskee – USA on ”jakautunut, hukassa ja menossa alamäkeen”

USA myi öljyä varmuusvarastoistaan Kiinaan – ostajalla yhteyksiä presidentin poikaan

Biden demonisoi Trumpin kannattajia ”ääriaineksiksi” ja ”vihanlietsojiksi” – vaati samaan hengenvetoon kansallista yhtenäisyyttä

Talous ratkaissee Yhdysvaltain välivaalit republikaanien eduksi

Joe Bidenin suosio romahtanut – Junnila: Yhdysvaltain vaaleissa viisi osavaltiota ratkaisee senaatin kohtalon
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää