Perussuomalaista kansanliikettä on useammin määritelty liikkeen ulkopuolelta kuin sen sisältä. Valitettavan harvalukuisia ovat ne määrittelyt, joissa on nähty aitoa yritystä perussuomalaisen ajattelutavan tavoittamiseen. Suomen Perusta -ajatuspajan kirjauutuus tarttuu tähän haasteeseen. Perjantaina julkistettava ”Me”-kirja avaa näkökulmia liikkeen jäsenten ajatuksiin ja maailmankuvaan.

Mitä perussuomalaisuus on, mitä se ei ole ja minkälaisesta Suomesta se oikein unelmoi? Keitä ”Me” oikein olemme? Näihin kysymyksiin vastataan ajatuspaja Suomen Perustan kustantamassa uutuuskirjassa ”Me – ajatuksia perussuomalaisuudesta”.

Kirjassa perussuomalaisuutta pohtivat päätoimittaja Matias Turkkila (ps.), Venäjä-tutkija, dosentti Arto Luukkanen (ps.) ja Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos (ps.). Ääneen pääsee myös joukko nuoria perussuomalaisia sekä puolueen jäseniä, jotka pohtivat miksi ovat mukana puolueessa ja minkälaisen Suomen puolesta he toimivat.

Kyse ei ole puolueohjelmasta eikä sen selityksestä. Kukin kirjoittaja kertoo oman näkemyksensä siitä, miten he tulkitsevat kansanliikkeen toimintaa ja ajattelutapaa.

Lataa kirja tästä (pdf, 1,5 Mb) >
whitepixel

SUOMEN UUTISET