

LEHTIKUVA
Yhdysvaltain demokraateille alkaa valjeta presidentti Bidenin maahanmuuttopolitiikan vaikutukset – sopeutus iskee
Yhdysvaltojen edustajainhuone äänesti viime torstaina kahdesta uudesta maahanmuuttolaista. Presidentti Joe Bidenin lupaama maahanmuuttopolitiikan täysremontti vesittyi. Meksikon vastaisella rajalla laittomat rajanylitykset kasvoivat helmikuussa 28 prosenttia.
Presidentti Joe Biden kaavaili kansalaisuuspolkua miljoonille laittomasti oleskeleville ihmisille. Republikaanien vastustus aikeita kohtaan lisääntyi Meksikon rajakaaoksen myötä. Senaatissa tällaiset lait eivät välttämättä olisi menneet läpi, sillä demokraattienkin riveissä presidentin visiot luovat epäuskoa.
– Hallinto luo kaaosta aiemman järjestyksen sijaan, demokraattipuolueen senaattori Dick Durbin jyrähti viitaten Meksikon rajatilanteeseen.
Durbin on puolueensa ryhmäkurivastaava. Tehtävä on puolueen toiseksi merkittävin heti ryhmäjohtajan jälkeen. Tällaisten ulostulojen myötä on selviö, etteivät Bidenin visioimat lait olisi menneet läpi tasan kahtia jakaantuneessa senaatissa.
Kansalaisuuslaille ei kannatusta senaatissa
Biden toivoi lakipakettia, joka olisi mahdollistanut jopa 11 miljoonan laittoman siirtolaisen oikeuden Yhdysvaltain kansalaisuuteen. Durbin kertoi, ettei tällaisella lailla ole mahdollisuuksia läpäistä senaattia. Durbin arvelee, että toiveet jopa yksittäisistä asetuksista voivat kaatua.
Parlamentin alahuone puolsi kahta lakia, joista toinen koskee vuosia laittomasti maassa asuneita, jo aikuistuneita lapsia ja toinen maatalousalalla työskenteleviä. Näille voitaisiin luoda polku kansalaisuuteen. Laki koskisi arviolta kahta miljoonaa alaikäisenä laittomasti maahan saapunutta ja noin miljoonaa maatalousalalla työskentelevää paperitonta siirtolaista.
Kahdella lailla on likimain olemattomat mahdollisuudet saada senaatissa tarvittava enemmistö, Politico kirjoittaa.
Meksikon rajalla tunkua
Bidenin ääneen lausutut visiot eivät ole jääneet kuulematta Keski- ja Etelä-Amerikassa. Erityisesti alaikäiset ovat toiveikkaina ylittämässä laittomasti Yhdysvaltain ja Meksikon rajaa.
Politicon mukaan jotkut demokraattipuolueen edustajat ovat sisäistäneet, että maahanmuuttopolitiikan täysremontin esteenä on poliittinen todellisuus. Teksasilainen demokraattien edustaja Henry Cuellar kertoi, ettei ex-presidentti Barack Obaman aikana vastaavia lakipaketteja saatu lävitse, vaikka demokraateilla oli nykyistä tukevampi enemmistö.
Poliittinen umpisolmu kiristyy, sillä maahanmuuttopolitiikan muutoksia toivoneet Bidenia äänestäneet maahanmuuttoaktivistit pettyvät pahoin. Todellisuus iskee lujaa.
Helmikuussa viranomaiset käännyttivät noin satatuhatta laitonta siirtolaista ja 28 000 laittomasti rajan ylittänyttä saivat toistaiseksi jäädä. Tällaisen rajakaaoksen luominen todennäköisesti tyhjillä kansalaisuuslupauksilla keskellä pandemiaa kuulostaa helposti täysin vastuuttomalta toiminnalta.
Henri Alakylä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Pystyykö Biden pitämään kiinni lupauksistaan, kuten edeltäjänsä?

Biden romuttaa Trumpin aikaansaannoksia – sekä muuri että deregulaatio saavat kaatua

Kysely: 62% amerikkalaisista ei uskalla enää kertoa poliittisia mielipiteitään – akateemiset erittäin huolissaan poliittisten näkemystensä paljastumisesta

Nauhoitukset paljastavat median äärimmäisen härskit toimintatavat Yhdysvalloissa – megauutisia kätkenyt CNN toimi vaalien alla kuin Bidenin kampanjaorganisaatio

Inflaatio kurittaa amerikkalaisia, bensan hinta ennätyskorkealla – Biden kehottaa kansaa sähköauto-ostoksille

Yhdysvaltain ja Meksikon rajalla kaaos – laittomien rajanylitysten lisäksi Yhdysvaltoihin tulvii fentanyyliä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää