Black Axe, eräs Afrikan pahamaineisimmista rikollisjärjestöistä on läsnä jo Göteborgissa, Göteborgs-Posten kertoo. Useita järjestön mahdollisia jäseniä istuu parhaillaan vankilassa epäiltynä suurisuuntaisesta heroiinin ja kokaiinin salakuljetuksesta. Alun perin veljeskunta rantautui Sisiliaan ja on haastanut siellä perinteisen mafiaorganisaatio Cosa Nostran.

Göteborgin tullin kaikkien aikojen suurimmassa salakuljetusjutussa istuu pidätettynä kaikkiaan 17 henkilöä. Pidätettyinä on väkeä lähinnä Nigeriasta, mutta myös Gambiasta, Sierra Leonesta, Hollannista ja Liettuasta, kertoo Expressen. Huumeet oli pakattu kapseleihin, jotka salakuljettajat nielivät sisuksiinsa. Ruotsiin huumeet ovat sitten saapuneet kuriirien mahoissa pääosin lautoilla, osin myös Kööpenhaminan ja Malmön yhdistävän Juutinrauman sillan kautta.

Rikollisjärjestöt laajentuvat Pohjoismaihin

Monet nyt pidätetyistä asuvat Göteborgissa. Viranomaisten mukaan on mahdollista, että uusi, erittäin väkivaltainen rikollisjärjestö yrittää asettautua Ruotsiin pysyvästi. Black Axe on hierarkinen ja sotilaallisesti johdettu organisaatio, joka toimii kuin mikä tahansa yritys, mutta järjestäytyneen rikollisuuden maailmassa.

Tultuaan Välimeren yli Sisiliaan Black Axen jäsenet haastoivat ensi töikseen paikallisen mafiaorganisaatio Cosa Nostran. Nykyään rikollisjärjestöt toimivat poliisin mukaan yhä enemmän yhteistyössä. Göteborgissa esillä olevassa oikeusjutussa näkyy erityisen selvästi se, että Black Axen rikollinen toiminta on jo Euroopan laajuista.

Suomen Uutiset