”Aasi”, ”hyeena”, hyödyllinen idiootti”, ovat palkkamurhaajien lempinimiä Malmössä. Ihmisiä tapetaan, koska huumekaupassa vain rahalla on merkitystä. Lapset tekevät likaiset työt siksi, että aikuiset rikolliset voisivat pysyä piilossa poliisilta.

Malmön nuorimmat tappajat ovat Kvällspostenin erikoisraportin mukaan 15-16 -vuotiaita.

– He vetävät huumeita kunnes eivät edes tiedä, missä asuvat, lukivammaiset aasit. Mutta jos idiootteja ei olisi, poliisi vainoaisi meitä, huumekauppias ”Samir” selvittää.

– Nämä tyypit tekevät paskatyöt ja ampuvat porukkaa hengiltä Malmössa.

”Hyeenat pyörivät ympärillä”

Nelikymppinen ”Samir” viettää kaksoiselämää ja on päivätöissä ”turvallisuusalalla”. Hän kertoo Kvällspostenille olevansa ainakin yhden 15-vuotiaan pojan murhan takana. Hän ei todellakaan ammu itse, vaan palkkaa lapset tappamaan lapsia. Omatunto ei kolkuta.

– Ympärilläni pyörivät ahnaat hyeenat ja minä olen se, joka olen näitä syöttänyt. Tilaisuuden tullen he myyvät vaikka äitinsä tai isänsä. Siksi minun on oltava Hitler. Minä en unohda koskaan ja jokainen petturi saa rangaistuksensa, huumepomo uhoaa.

”Sossu kusettaa”

Huumekauppa on kiehtova vaihtoehto, jos ankea seitsemästä neljään -arki ei maistu ja talous on tiukalla:

– Systeemi on mennyt kovemmaksi ja sossu kusettaa. Helpoin vaihtoehto on kaupustella, myydä hieman huumeita itse. Leipää täytyy saada pöytään, tilittää ”Samir” rikollisten yleisistä motiiveista.

Malmö on maantieteellisesti mainio paikka huumeiden maahantuonnille ja siksi alan rikollisuus on keskittynyt sinne. Taloustieteitä taitava konna puhuisi tuotteen lisäarvon maksimaalisesta kasvattamisesta. Kannabis taasen on jokaisen kansanluokan käyttötavaraa ja katumurhien päämotiivi. Sen käyttöä ei pidetä niin vakavana, kuin kovien huumeiden piikittämistä.

”Kaikki käyttävät”

Poliisin mukaan huumekauppa ja väkivaltarikollisuus kulkevat käsi kädessä ja työllistävät tukevasti virkavaltaa.

– Kaikki yhteiskuntaluokat ostavat huumeita. Käyttäjät eivät todellakaan ole katujen kerjääviä kurjimuksia. Kaikki käyttävät, sanoo paikallispoliisin päällikkö Andy Roberts Kvällspostenille.

Viimeisimpien ampumisten jälkeen Malmön poliisi on saanut käyttöönsä poliisin valtakunnalliset resurssit. Se ei huumekaupan ammattilaista pelota.

– Malmön poliisi pysäyttelee autoja jo öisin joten miettikääpäs, miksi me siirrämme tavaramme päivisin, ”Samir” kysyy.

– He voivat tulla tänne vaikka armeijan kanssa, mutta mikään ei muutu.

SUOMEN UUTISET