Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n teettämän tuoreen kyselytutkimuksen mukaan vihreät ja perussuomalaiset olisivat suurin piirtein yhtä liberaaleja – mutta eri tavoilla.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho linjasi perussuomalaisten asemointia lauantaina puolueneuvoston kokouksessa Lahdessa.

– Perussuomalaisissa on nykyisin vapautuneempi ilmapiiri perinteisissä arvokonservatiivikysymyksissä. Tunnustamme kyllä luterilaisuuden roolin Suomessa historiallisena tosiasiana. Tällaisten asioiden osalta on kuitenkin tilaa hengittää, esimerkiksi aborttikysymyksen osalta ei pidä hiillostaa ihmisiä olemaan asiasta jotain mieltä.

Halla-aho huomautti, ettei liberalismin käsite ole nykyään täysin selvä.

– Liberaalista on tullut ikään kuin synonyymi vasemmistolaisuudelle. Vihreät ovat hyvin liberaaleja erilaisissa sukupuolijutuissa, mutta he samalla vahtivat tarkasti sitä mitä ihminen saa sanoa. Perussuomalaisten linja on se, että ihmisen olisi saatava elää rauhassa ilman, että joku on vieressä sanomassa, miten pitää elää.

Halla-aho arvelee, että perussuomalaisia hiertää äänekäs identiteettipolitiikka ja sen rummuttaminen.

– Tuskin perussuomalaisia kiinnostaa se, mitä mitä muut ihmiset kuvittelevat olevansa. Identiteettipolitiikan jatkuva naamaan hierominen mediassa kuitenkin ärsyttää, eli se, että varsin pieniä ryhmiä koskevia asioita halutaan nykyisin nostaa merkittäväksi puheenaiheeksi.

SUOMEN UUTISET