”Opettelin käyttämään Kalashnikovia ja valmistauduin kantamaan asetta. Tämä tuntuu uskomattomalta. Vielä muutama päivä sitten en olisi koskaan osannut kuvitella tällaista kohdealleni. Ukrainan naiset suojelevat maatamme samalla tavalla kuin miehetkin.”

36-vuotias ukrainalainen kansanedustaja Kira Rudik julkaisi äsken häkellyttävän kuvan sekä Twitterissä että Instagramissa. Paljasjalkaisen kansanedustaja seisoo kotinsa ikkunan edessä, käsissään Kalašnikov-rynnäkkökivääri.

Rudik kertoo olevansa ukrainalainennainen, joka rakastaa erivärisiä tulppaaneja, pilatesta, vaaleanpunaista väriä. Öisiä kävelyretkiä, uuden parfyymin tuoksua, ääneen nauramista, pikkuisen märkiä sukkia. Papereiden laittamista aakkosjärjestykseen. Pieniä asioita.

Mutta nyt kaikki, mitä hän rakastaa, on vaarassa. Tämän takia kaikkien ukrainalaisten on nyt yhdessä käytävä vaaraa vastaan, tartuttava aseisiin ja tehtävä velvollisuudensa. Ei siksi, koska miehet eivät tätä tekisi. Vaan siksi, koska naiset tähän pystyvät.

Kuvan julkaisu on kirvoittanut tuhansia kommentteja. Osassa annetaan neuvoja taistelun varalta, osassa kehotetaan luopumaan aseesta ja turvautumaan ainoastaan poliittisiin toimiin.

Pakotteet eivät pysäytä Putinia

CNN:lle antamassaan haastattelussa Rudik totesi, että pakotteet auttavat, mutta ne eivät pysäytä Putinia.

(Instagram-päivitys Googlen konekäännöksenä)

SUOMEN UUTISET