Jo muinaiset viikingit kirjoittivat runoja pitkille valloitusretkille lähteneiden miesten kunniaksi. Monet näistä saagoista ovat säilyneet tähän päivään asti. Ne kertovat ryöstöretkistä, surmista ja taisteluista.

Myös moderneihin kansainvaelluksiin liittyy merkillisiä tarinoita. Vantaalainen Tommi O. Pälve puki yhden näistä tarinoista runomuotoon julkisessa Facebook-päivityksessään. Tarinan päähenkilö on Ali, joka lähtee koko perheensä kanssa pitkälle matkalle Saksaan saadakseen kansainvälistä suojelua.

Alin saaga:

”Saavu Saksaan hakemaan turvapaikkaa väärällä nimellä turvalliselta alueelta ilman, että sinua vainotaan.

Väitä olevasi vainottu ja jää kiinni siitä ettet ole.

Jää myös kiinni laittomien aseiden hallussapidosta.
Hyökkää poliisien kimppuun useita kertoja.
Ryöstä kauppoja puukolla.
Raiskaa lapsia.

Saa karkoituspäätös.
Valita päätöksestä.
Saa lupa jäädä maahan.

Raiskaa ja murhaa 14-vuotias juutalaistyttö.”

Suomen Uutiset on aiemminkin kertonut Alista, joka syyllistyi Saksassa useisiin vakaviin rikoksiin ja lopulta neljätoistavuotiaan Susanna Feldmannin murhaan. Kun alkoi näyttää siltä, että Ali tulisi jäämään kiinni, hänen koko kahdeksanhenkinen perheensä onnistui pikavauhdilla hankkimaan tarvittavat matkustusasiakirjat ja matkalippurahat paetakseen Saksasta takaisin kotimaahansa, vaikka siellä heitä piti odottaa kauhea vaino ja varma kuolema.

– Miten h*****issä näitä pahimpia sekopäitä ei saada lähetettyä takaisin sinne mistä ovat tulleetkin, ps-aktiivi Tommi O. Pälve kysyy.

Nyt Ali on jälleen Saksassa, sillä Irakin kurdialueen viranomaiset toimivat tehokkaammin kuin saksalaiskollegansa ja ottivat Alin kiinni epäiltynä 14-vuotiaan tytön murhasta. Ali palautettiin Saksaan odottamaan oikeudenkäyntiä. Hän on tunnustanut surmanneensa tytön.

SUOMEN UUTISET