Setan puheenjohtaja Viima Lampinen on vihainen. Hänen mukaansa ”transfobisten väärinsukupuolittaminen olisi väärin, vallankäyttöä, jopa väkivaltaista. Kestämätön tapa.”

Lampinen ilmeisesti tarkoittaa sitä, että hänen olettamisensa naiseksi tai mieheksi tai ylipäätään miksikään ei ole pelkästään väärin, vaan suoranaista väkivaltaa.

Hän purki tuntojaan Twitterissä.

Ei ole tiedossa, moniko Suomen Uutisten lukijoista hahmottaa, mitä tarkoittaa ”transfobisten väärinsukupuolittamien”. Mutta se on tiedossa, että Suomen Uutisten toimituksessa ei vallitse täyttä selvyyttä siitä, minkälaiset tekstit ottavat setalaisia pahasti sydämestä.

Muitakin ignorantteja toimituksia näyttää löytyvän, sillä sanankäyttövaatimusten ristitulessa myös journalistiliitto on havainnut jäsentensä puutteelliset taidot.

Entä miten Journalistiliitto suhtautuu huutoon? Siis nyt puhutaan sananvapauden nimiin vannovasta Journalistiliitosta, jonka kaikkein keskeisimpiin aksioomiin kuuluu taipumattomuus ulkopuolisen painostuksen edessä.

Julkilausumallako, jossa todetaan kovaäänisille painostusryhmille: ”pitäkää tunkkinne, Suomessa vallitsee lehdistövapaus!”

Viittaamalla journalistin ohjeiden kolmospykälään, jossa sanotaan: ” Journalistilla on oikeus ja velvollisuus torjua painostus tai houkuttelu”?

No ei tietenkään. Oikea vastaus on .. rummunpärinää .. **TOIMITTAJIEN UUDELLEENKOULUTUS**.

– Liitto kouluttaa! Journalisti, näin käsittelet fiksusti vähemmistöjä ja vähemmistöjen asioita. Mitä kaipaat koulutukselta? Ketä toivoisit kouluttajaksi, Journalistiliitto mainostaa.

Demarimepin assarin paikalta Journalisti-lehden päätoimittajaksi äskettäin siirtynyt huomattavan epäpoliittinen Maria Pettersson lykkii eteenpäin toimittajien koulutusideaa:

Eihän siinä mitään, onhan se järkeenkäypää kouluttaa toimittajat erilaisten painostusryhmien vaatimaan kielenkäyttöön. Suomen Uutiset jää seuraamaan tilannetta.

SUOMEN UUTISET