

LEHTIKUVA
Antikainen: Hallitus ja kokoomus haluavat kutsua Romanian ja Bulgarian rikolliset Suomeen
Euroopan komissio ehdottaa Schengen-alueen laajentamista Bulgariaan, Romaniaan ja Kroatiaan. Asiasta on määrä äänestää 8. joulukuuta. Sanna Marinin (Sdp) hallitus kannattaa maiden liittämistä Schengeniin.
– Vapaa liikkuvuus on kaunis ajatus, mutta todellisuus ei aina vastaa mielikuvia, kuten ei tässäkään tapauksessa. Maiden välisten rajatarkastusten poistamisesta hyötyvät varsinkin rikolliset. Vaarana on, että korruptoituneiden maiden sisäiset ongelmat muuttuvat koko Schengen-alueen laajuisiksi, mikäli asiassa edetään idealismi edellä, kuten nykyisellä hallituksellamme on valitettavan usein tapana toimia, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen moittii.
Suomessa kiertelee jo rikollisliigoja
EU-jäsenyys ei automaattisesti anna oikeutta liittyä Schengen-alueeseen, vaan jokaisen vapaan liikkuvuuden alueeseen pyrkivän maan kelpoisuus arvioidaan erikseen. Arviointi käynnistyy maan liittyessä EU:n jäseneksi. Bulgaria ja Romania liittyivät 2007, Kroatia vuonna 2013.
– Bulgaria ja Romania ovat olleet EU:n jäseniä jo 15 vuoden ajan ilman Schengen-alueen jäsenyyttä. On ilmeistä, että mailla ei ole halua tai kykyä korjata ongelmiaan. Rajatarkastuksista huolimatta Suomessakin kiertelee bulgarialaisia ja romanialaisia rikollisliigoja sekä järjestäytyneen rikollisuuden osana toimivia kerjäläisiä. Ilman rajatarkastuksia tilanne pahenisi entisestään. Kummallakaan maalla ei ole mitään asiaa Schengen-alueelle, elleivät ne ensin laita omia sisäisiä ongelmiaan järjestykseen, Antikainen huomauttaa.
Suomalaisten turvallisuus etusijalle
Ehdotus maiden liittämisestä Schengeniin ei ole kerännyt pelkästään kiitoksia, sillä Hollanti suhtautuu asiaan negatiivisesti. Myös Ruotsin nykyinen hallitus on ottanut edellistä hallitusta kriittisemmän kannan esitykseen. Schengen-alueeseen liittyminen vaatii kaikkien jäsenmaiden hyväksynnän, joten yksikin liittymistä vastaan äänestävä maa voi estää Schengen-alueen laajentumisen.
– Perussuomalaiset ovat vastustaneet Romanian ja Bulgarian sisärajatarkastusten poistamista eduskunnan käsittelyissä ja jätimme eriävät mielipiteet valiokunnissa. Suuressa valiokunnassa Perussuomalaisten mukana vain kristilliset olivat valmiita laittamaan suomalaisten turvallisuuden etusijalle, mutta esimerkiksi kokoomus oli tässä(kin) hallituksen takuupuolueena mukana ja äänesti hallituksen mukana Romanian ja Bulgarian sisärajatarkastusten poiston puolesta. On tärkeää muistaa, kuinka EU-jäsenyyden jälkeen romanialaisten ja bulgarialaisten tekemien rikosten määrä on Suomessa moninkertaistunut. Taustalla on lähes aina järjestäytynyt rikollisuus.
– Nyt hallitus ja kokoomus kutsuvat sisärajatarkastusten poiston myötä Romanian ja Bulgarian järjestäytyneet rikollisryhmät kylään ja helpottavat näin rikollisten maahantuloa ja asettavat suomalaisten turvallisuuden vaaraan. Eikö hallitusta ja kokoomusta edes hävetä tällainen jatkuva suomalaisten turvallisuuden heikentäminen ja rikollisten hyysääminen – vai ettekö te vain välitä?Antikainen kysyy.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- maahantulo Schengen-sopimus sisärajavalvonta järjestäytynyt rikollisuus jäsenmaat vapaa liikkuvuus Bulgaria Sanna Antikainen Turvallisuus Romania Hollanti Ruotsi hallitus Kokoomus EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset: Sisärajatarkastusten poisto Romanialta ja Bulgarialta vaarantaa suomalaisten turvallisuutta

EU-virkamiehen arvion mukaan Geneven pakolaissopimuksesta luovutaan, jos se vaatii EU:n vapaan liikkuvuuden sisärajoilla

Rajavalvonta tepsii – monikansallinen rikollisjoukko jäi kiinni rajalla

Kokoomus kannattaa vapaata liikkumista EU-alueella, perussuomalaiset ei – Halla-aho: Vapaata liikkuvuutta ei ole tarkoitettu mahdollistamaan rajat ylittävää rikollisuutta tai laitonta muuttoliikettä

Kokoomus esitti ensin satojen miljoonien sosiaaliturvan leikkaamista – muutama tunti myöhemmin halusi tarjota toimeentulotukea laittomasti maassa oleville
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.

Sisäministeri Mari Rantanen Ykkösaamussa: Turvapaikkajärjestelmän pitäisi toimia niin, että turvaa haetaan lähialueilta, eikä lähdetä matkalle tuhansien kilometrien päähän
Sisäministeri Mari Rantasen mukaan ukrainalaisten auttaminen Suomessa on perusteltua, mutta yleisesti kaikille vainotuille apua ja suojelua tulee jatkossa tarjota lähempänä lähtömaita. – Ongelmia ei pystytä taklaamaan sillä, että harjoitetaan massasiirtolaisuutta maailman toiselle puolelle.